ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI! Marinković: Patroni nezavisnog Kosova Srbiji ne priznaju prava na koja se pozivaju za Ukrajinu
Foto: Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

savet za nacionalmnu bezbednost

ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI! Marinković: Patroni nezavisnog Kosova Srbiji ne priznaju prava na koja se pozivaju za Ukrajinu

Politika -

U Palati "Srbija" održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić, a pre toga održan je sastanak predsednika sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Predsednik Aleksandar Vućić pre Saveta za nacionalnu bezbednost razgovarao i sa političkim predstavnicima kosovskih Srba uoči roka koji je Priština dala za preregistraciju i oduzimanje vozila svima koji ne promene tablice.

Kaže da Priština planira da pusti Srbe sa tablicama Kosovske Mitrovice da izađu sa Kosmeta, ali da im ne dopusti da se vrate.

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije tim povodom bili su Vladimir Marinković, narodni poslanik i Đorđe Aničić, penzionisani potpukovnik Vojske Jugoslavije.

Vladimir Marinković, Kosovo i Metohija
foto: Kurir Tv

- Retorika predsednika Vučića poziva na mir i traje već nekoliko godina. To je preduslov za razvoj čitavog regiona i kompromisna rešenja koja nas čekaju. Ali nećemo dozvoliti da Srbija izgubi sve, a da druga strana sve dobije. Borićemo s esvakodnevno, da objasnimo međunarodnim partnertima da imamo interese na KiM i da branimo te naše vitalne interese. Najveći problem je što svi ti zvaničnici, patroni nezavisnosti Kosova, pozivaju na poštovanje međunarodnog prava kad je u pitanju Ukrajina, a kad je Srbija u pitanju to ne važi - kaže Marinković.

Kosovo i Metohija, general, Đorđe Aničić
foto: Kurir Tv

Penzionisani general Aničić govorio je o očekivanjima od 1. novembra kad je najavljeno ukidanje tablica.

- Naše rukovodstvo je izašlo sa jasnim stavom i mi pokušavamo da se izborimo za svoja prava u skladu s poveljom UN: Istina je na našoj strani i sva ta dokumenta koja zapadni svet ne uvažava. Ovo je istorijska šansa da na prvom mestu budemo vojno neutralni, da se politički držimo međunarodnih akata. Treba biri strplji jer dolazi do nove podele karata na svetskoj sceni i progresivni svet se vraća osnovnim načelima po kojima su i osnovane Ujedinjene nacije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja