LOZNIČKI SOCIJALISTI DOBILI PREDSEDNIKA: Milutin Baštovanović izabran jednoglasno
Foto: Kurir/T.I.

LOZNIČKI SOCIJALISTI DOBILI PREDSEDNIKA: Milutin Baštovanović izabran jednoglasno

Politika -

Milutin Baštovanović, privatni preduzetnik i sportski radnik, izabran je za predsednika Socijalističke partije Srbije u Loznici, odlučeno je na Izbornoj skupštini ove partije održanoj u subotu na kojoj je izabrano i novo rukovodstvo Gradskog odbora koji će on predvoditi. Izabrano je i šest potpredsednika, Gradski odbor socijalista od 43 člana, dok ih je sedamnaest u Izvršnom odboru.

Novi predsednik lozničkog SPS-a izabran je jednoglasno, a delegati su tako glasali i za sve ostale odluke. On se zahvalio na poverenju koje je ukazano njemu i novom rukovodstvu GO SPS.

Milutin Baštovanović, Loznica, SPS
foto: Kurir/T.I.

"Siguran sam da ćemo umeti da cenimo to poverenje i da ga iskoristimo za veći napredak naše partije i na sledećim izborima i u rukovođenju strankom. Pokušaćemo da učlanimo više mladih, ali se ne odričemo ni naših starih socijalista. SPS u svojim redovima ima dosta penzionera i ljudi koji vole našu partiju i nisu hteli da je napuste ni u najtežim trenucima nego su ostali verni ideji koja nas okuplja. Ojačaćemo partiju sa novim mladim ljudima i zauzeti mesto koje nam pripada", rekao je Baštovanović, novi predsednik SPS u Loznici.

Milutin Baštovanović, Loznica, SPS
foto: Kurir/T.I.

Podsetimo, predsednik SPS Ivica Dačić raspustio je prvog februara 2016. godine dotadašnje rukovodstvo socijalista u Loznici, i Gradski i Izvršni odbor, i postavio privremeno. U martu 2017. je Slobodan Unković, predsednik Nadzornog odbora SPS, postavljen za poverenika lozničkih socijalista pošto je prethodno Privremeno rukovodstvo SPS u Loznici raspušteno. Kasnije je predsednik privremenog organa SPS postao Milutin Baštovanović, od sada novi predsednik lozničkih socijalista koji su deo vladajuće koalicije u gradu.

Izbornoj skupštini je, pored ostalih, prisustvovao i Đorđe Milićević, ministar bez portfelja u novoj Vladi Srbije i potpredsednik SPS.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track