SLUČAJ UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Ukinut kućni pritvor trojici optuženih
Foto: Profimedia

suđenje

SLUČAJ UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Ukinut kućni pritvor trojici optuženih

Politika -

U Osnovnom sudu u Prištini je nastavljeno suđenje optuženima za pomaganje u ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića.

Optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara od danas više nisu u kućnom pritvoru, prenosi Radio Kim. Mera kućnog pritvora optuženima Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari biće zamenjena javljanjem policiji jednom nedeljno, saopštio je sudija Valjon Kurtaj.

Advokat Marka Rošića, Mahmut Haljimi, rekao je za Radio Kim da je ovo dobra vest i srećan dan za njegovog klijenta. Današnji svedok na suđenju je bio Stanko Adžić iz Severne Mitrovice koji je najviše govorio o radu video nadzora u kancelariji Ivanovićeve stranke. Svedok, inače kum ubijenog, rekao je da je bio u bliskim odnosima sa Ivanovićem i da se sa njim često viđao. Adžić je kazao da je kod Olivera često odlazio u kancelariju i da je bio na listi njegove inicijative za odbornika na lokalnim izborima.

"Poslednji put je bio u kancelariji 6. januara, doneo sam Badnjak ispred kancelarije. Koliko se sećam radile su kamere jer je gorela lampica na njima. A Oliver mi je poslao poruku da sam poranio sa Badnjakom. To je bilo na Badnji dan ujutru oko 5-5.30 sati", kazao je svedok.

Naglasio je da je Oliver Ivanović uvek kontrolisao rad kamera i da se nikada nije žalio da kamere ne rade.

"S bzirom da smo dobro poznavali mislim da ne bi dozvolio da kamere ne rade ni sat vremena", rekao je Adžić.

Kazao je da je ubijeni svakodnevno proveravao da li kamere rade. Adžić je na pitanje advokiatice Jovane Filipović odgovorio da nema saznanja da je Silvana Arsović gledala kamere i sigurnosne snimke i da je je njeno znanje što se tiče rada na kompjuterima minimalno.

Naredno ročište zakazano ua 29. novembar u 13 časova.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja