VIŠE NEĆEMO TRPETI TEROR KOJI SPROVODI PRIŠTINA: Rakić o dešavanjima na Kosovu i Metohiji
Foto: Kosovo online

lider Srpske liste

VIŠE NEĆEMO TRPETI TEROR KOJI SPROVODI PRIŠTINA: Rakić o dešavanjima na Kosovu i Metohiji

Politika -

Albanski režim u Prištini je pokazao da ih ne interesuje ni Zajednica srpskih opština, ni srpski narod, a naročito nas je zabrinulo to što je suspendovan komandir policije Nenad Đurić i to je kap koja je prelila čašu, rekao je danas na konferenciji za medije u Kosovskoj Mitrovici lider Srpske liste Goran Rakić.

On je poručio da Srbi više ne mogu i neće da trpe teror koji sprovodi Priština, prenosi Kosovo onlajn.

"Sutra ćemo imati sastanak sa svim rukovodiocima institucija na severu i donećemo odluke, a prekosutra u 12 časova imaćemo prvi protest - demokratski, nenasilan otpor naroda, ali zaista ne znamo u šta to može da se pretvori", kazao je Rakić.

Dojučerašnji direktor kosovske policije na severu Nenad Đurić rekao je da je odlučio da više ne bude pripadnik kosovske policije.

"Moje poreklo mi ne dozvoljava da budem nešto drugo i nema te ucene koja to može da promeni. Želim da zahvalim svima koji mi daju podršku, mojoj porodici, kolegama i prijateljima, mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. To mi daje snagu da sve ovo izdržim. Nisam više član kosovske policije, jer želim da budem čistog obraza i uzdignuta čela", rekao je Đurić.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track