PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA ČEN BO: Obavestio sam ambasadorku Kine o situaciji na KiM i poziciji naše zemlje
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

u Palati Srbija

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA ČEN BO: Obavestio sam ambasadorku Kine o situaciji na KiM i poziciji naše zemlje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, te ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

"Obavestio sam ambasadorku Narodne Republike Kine o situaciji na KiM i poziciji naše zemlje. Uprkos svim izazovima, Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma", napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Ambasadorka Narodne Republike Кine Čen Bo zahvalila je predsedniku Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Кosovu i Metohiji istakavši da je stav Кine po tom pitanju dosledan.

- Veoma cenimo napore Srbije i Vas lično ka traženju mirnog rešenja u dijalogu i pregovorima. Podržavamo legitimne zahteve srpske strane, koji se tiču bezbednosti njenih građana na Кosovu i Metohiji, kao i napore da se dogovor uspostavi u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti - rekla je ambasadorka Bo dodajući da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić zahvalio je ambasadorki Narodne Republike Кine na podršci i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Sastanak je usledio posle hitne sednice Vlade Srbije, na kojoj je članovima Vlade podneo izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosmeta.

00:54

Sastanak predsednika Srbije sa amabadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo

Predsednik Vučić će potom imati sastanak i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom, nakon čega će razgovarati i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Patrijaršiji ali i sa Svetim Sinodom SPC.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track