VUČIĆ RAZGOVARAO SA BOCAN-HARČENKOM: Informisao sam abasadora o bezbednosnoj situaciji na KiM i priscima sa kojima se suočavamo
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

palata srbija

VUČIĆ RAZGOVARAO SA BOCAN-HARČENKOM: Informisao sam abasadora o bezbednosnoj situaciji na KiM i priscima sa kojima se suočavamo

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom izrazio zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji izazvane jednostranim potezima Prištine, kao i nepoštovanju Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić je obavestio ambasadora Harčenka o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i pritiscima sa kojima se suočavaju Srbi i Srbija i ponovio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Tokom sastanka, predsednik Vučić je istakao da Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasador Ruske Federacije istakao je da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene zvaničnoj Moskvi.

"Informisao sam abasadora Bocan-Harčenka o bezbednosnoj situaciji na KiM i priscima sa kojima se Srbi i Srbija suočavaju. Ponovio sam našu zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje", napisao je predsednik na Instagramu.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Dvojica državnika sastala su se u Palati Srbija nešto posle 11.30 časova.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Pre susreta sa ruskim ambasadorom, Vučić je imao sastanak sa kineskom ambasadokom Čen Bo, i prisustvovao je sednici Vlade Srbije.

Nakon susreta sa Harčenkom, predsednik Vučić će se sastati i razgovarati sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track