00:44

SRBIJA NE POLAŽE NIKAKVO PRAVO NA CRNU GORU! Đukić jasan kod Basare: Suludo razgovarati o ujedinjenju svih Srba u VELIKU DRŽAVU

crveni karton

SRBIJA NE POLAŽE NIKAKVO PRAVO NA CRNU GORU! Đukić jasan kod Basare: Suludo razgovarati o ujedinjenju svih Srba u VELIKU DRŽAVU

Politika -

Da li sebi pridajemo preveliki značaj? Odakle Srbiji pravo na Crnu Goru? Za koju stranu treba da se opredelimo u rusko-ukrajinskom sukobu i kakve posledice povlači takva odluka? Šta će biti sa gasom?

Ovo su samo neka od pitanja na koja su odgovarali gosti emisije Crveni karton na Kurir televiziji. Gosti Svetislava Basare bili su bivši diplomata Srećko Đukić i politički analitičar Dragomir Anđelković, a glavne teme razgovora bile su aktuelna društveno-politička dešavanja i istorijske odluke koje su trasirale sudbinu naroda na ovim prostorima.

Crveni karton
foto: Kurir tv

- Naš srpski politički ego je mnogo jak. Crna Gora ima identitet i postala je samostalna pre mnogo vremena. Kad pogledate Karađorđeviće i Obrenoviće niko tu nije hteo da se ujedini. Mislim da nema potrebe insistirati na ujedinjenju. Mene ovo podseća na odnose srpskog dvora i Obrenovića i Karađorđevića sa Petrovićima 1914. godine i 1918. godine. Crnu Goru je vodio kralj Nikola i nije se sporazumevao u potpunosti sa Srbijom uprkos rodbinskim odnosima - izjavio je Đukić.

Anđelković navodi da smo skloni maksimalizmu kao narod.

- Mi smo želeli da budemo centar velike države i evo rezultata. Mislim da ranije nije bilo bitno ko je kakve nacionalnosti već da se ujedine svi koji govore isti jezik, a ne ovo što se danas dešava. Srbi su u Crnoj Gori u manjini i potpuno su diskriminisani - izjavio je Anđelković.

U jeku trenutnih dešavanja kovitla se tajfun koji je u centar svog vrtloga objedinio sva prethodna nerazjašnjena pitanja vezana za objedinjenje Srba, istorijske odnose Srbije sa Rusijom, podršku Rusije oko Kosova i Metohije i pitanje sankcija.

Gosti emisije dali su svoja oprečna mišljenja ne razjašnjujući u potpunosti ovu kompleksnu temu.

01:05

NAPETO U EMSIJI CRVENI KARTON! Na izjave Đurića da je RUSIJA ODAVNO DIGLA RUKE od Srbije, Anđelković OŠTRO izneo SLEDEĆE ARGUMENTE

- Suludo je razgovarati o ujedinjenju svih Srba u jednu veliku državu - rekao je Đukić.

Nekadašnji diplomata se osvrnuo na temu Kosova.

- Rusija je odavno digla ruke od Srbije i to je posledica svih trenutnih dešavanja - rekao je Đukić.

Anđelković pak navodi da Rusija nikad nije digla ruke od Kosova

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track