NAJVEĆU ODGOVORNOST NA KiM IMA KFOR: Ako propuste bezbednosne snage na sever, aktivira se rezolucija 1244! EVO ŠTA SE ONDA DEŠAVA
Foto: EPA/Đorđe Savić

KURIR TV

NAJVEĆU ODGOVORNOST NA KiM IMA KFOR: Ako propuste bezbednosne snage na sever, aktivira se rezolucija 1244! EVO ŠTA SE ONDA DEŠAVA

Politika -

Dramatično i odlučno, institucije na Kosovu i Metohiji ostale su bez Srba koji su radili u javnom sektoru, a sve u znak protesta zbog nepoštovanja međunarodnog prava, kako se navodi u zvaničnom saopštenju.

Kosovska Mitrovica, narodni skup
foto: Kurir

Nakon odluke u Zvečanu da Srbi izađu iz institucija na severu talkozvanog Kosova, komandiri rukovodioci policije predali su svoje uniforme. Doneta je odluka da Srbi napuste sve političke institucije, a sve dok Priština ne počne da poštuje međunarodno javno pravo i Briselski sporazum, dok ne povuče odluku o obaveznoj preregistraciji.

Kurti u obraćanju optužio Srbiju!

- Ne radi se ni o znakovima, ni o asocijaciji, ni o Đuriću, nego samo o protivljenju predlogu koji su izradili u Evropi i EU. Ovu koordinaciju koju imaju sa Kremljom i Putinom, oni koriste na onima koji ih još slušaju, kao što su pripadnici kriminalnih struktura - rekao je Kurti i dodao:

Aljbin Kurti
foto: Kurir, EPA Filip Singer

- Ovo što se sada dešava uglavnom se objašnjava pokušajem Beograda da prikrije protivljenje francusko-nemačkoj inicijativi ili predlogu. Srbija je zainteresovana da sabotira dijalog i svaki dogovor. Način za to, koji je odabrala, jeste pretnja građanima - rekao je premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti.

Prof. dr Miroslav Bjegović, sa Fakulteta za bezbednost i Đorđe Vukadinović, politički analitičar, gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije gde su se dotakli poslednjih dešavanja na KiM-u.

Bjegović je naveo da nije više samo na nama odgovornost, već i na KFOR-u.

- Najveću bezbednosnu odgovornost zapravo ima KFOR. Jer ako se desi da on propusti kosovsko-bezbednosne snage na sever Kosova odma se aktivira rezolucija 1244 gde Srbija ima pravo da pošalje svoje bezbednosne snage da na severu Kosova obezbedi sigurnost - rekao je Bjegović.

Ostatak možete videti u videu ispod:

06:21

NAJVEĆU ODGOVORNOST NA KOSOVU IMA KFOR! Ako propusti bezbednosne snage Kosova, aktivira se rezolucija 1244! EVO ŠTA SE ONDA DEŠAVA

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:24

NAPETA SITUACIJA NA KiM, TEROR NAD SRPSKIM NARODOM! Stručnjaci za Kurir TV: Albanci su razmaženo dete koje je formirao Zapad!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track