"ZA SVE KOJI PITAJU KAKO VERUJETE LALIĆU, A NE BELIVUKU!" Premijerka Brnabić: Naše službe su znale da je predsedniku ugrožen život
Foto: Damir Dervišagić

"ZA SVE KOJI PITAJU KAKO VERUJETE LALIĆU, A NE BELIVUKU!" Premijerka Brnabić: Naše službe su znale da je predsedniku ugrožen život

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila je zašto se veruje svedoku-saradniku Srđanu Laliću koji je u svom svedočenju na suđenju protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka rekao da je bilo planirano ubistvo predsednika Aleksandra Vučića.

- Za sve one koji nas pitaju kako verujete Laliću, a ne Belivuku, da navedem samo jednu činjenicu, a koje je svestan svako ko bilo šta zna o državi i borbi protiv kriminala, a nije zaslepljen mržnjom prema Aleksandru Vučiću. Svedok saradnik iznosi detalje onoga o čemu bezbednosne službe i tužilaštvo već imaju i saznanja i dokaze – da nije tako, ne bi ni bilo procesa, a ni svedoka saradnika (dakle, isto kao i svuda u svetu).

Naše službe su za pretnju po život znale i to sprečile (oni koji danas bespogovorno veruju Belivuku su to tada ismevali, a sada ignorišu). Lalić, kao insajder, potvrđuje da je atentat planiran i iznosi detalje koje nismo znali, na primer da je za ovo bilo nuđeno 5 miliona evra.

Deluje logično i lako razumljivo, zar ne? I jeste - osim onima za koje su i psihopatske masovne ubice prihvatljive, dok god su protiv Vučića - napisala je premijerka na Tviteru.

Podsetimo, Srđan Lalić, pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rekao je u nastavku svedočenja da je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, obezbedio 5 miliona evra za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Po navodima svedoka-saradnika Srđana Lalića, Zvicer je nakon svrgavanja vlasti u Srbiji, želeo da se dovede neko ko bi radio u interesu klana. U tu svrhu su sprovođena razna dela poput pisanja transparenata i na društvenim mrežama.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:16

Vučić o atentatu na njega i svedočenju Lalića, nikada u svojoj zemlji neću da nosim pancir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track