PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA HILOM: Podelio sam našu zabrinutost za bezbednost Srba na KiM! SAD angažovane na smirivanju tenzija
Foto: Instagram/buducnost srbije

u palati srbija

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA HILOM: Podelio sam našu zabrinutost za bezbednost Srba na KiM! SAD angažovane na smirivanju tenzija

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, kojeg je obavestio o toku poslednje runde razgovora u Briselu, kao i o razvoju situacije u regionu.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za snažno angažovanje Sjedinjenih Američkih Država na smirivanju tenzija na Kosovu i Metohiji, kao i na naporima za dodatnu deeskalaciju celokupne situacije, pogotovo imajući u vidu konstantno generisanje veštačkih kriza od strane privremenih organa samouprave u Prištini, saopštila je Služba za saradnju s medijima.

Vučić je posebno naglasio da će Srbija, kao i uvek do sada, nastaviti da ulaže ogromne napore kako bi se putem dijaloga rešavala sva otvorena pitanja, jer je naša zemlja, svojim dosadašnjim odgovornim i ozbiljnim pristupom, pokazala da je iskreno posvećena razgovoru i saradnji u cilju očuvanja teško stečenog mira i stabilnosti u celom regionu, za šta se Srbija neprestano i dosledno zalaže kako u domaćoj političkoj areni, tako i u svim međunarodnim forumima.

Sagovornici su se saglasili da je upravo takav put, koji vodi ka očuvanju mira na Zapadnom Balkanu, jedini pravi način na koji se treba zalagati za stabilnu i prosperitetnu budućnost regiona, kao i da je od ključnog značaja da svi politički činioci postupaju odgovorno, imajući u vidu pre svega dobrobit građana.

Presednik se o detaljima susreta oglasio se na Instagramu.

"Obavestio sam ambasadora Hila o poslednjoj rundi razgovora u Briselu i podelio našu zabrinutost za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji u svetlu najnovijeg razvoja događaja.

Zahvalio sam US na angažovanju u smirivanju tenzija i sprečavanju daljih eskalacija i istakao da Srbija ostaje iskreno posvećena dijalogu i rešavanju svih otvorenih pitanja mirnim putem i u dobroj veri, kako bi se očuvali teško stečeni mir i stabilnost celog regiona", napisao je predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track