VUČEVIĆ S ITALIJANSKIM MINISTROM ODBRANE: Srbija ostaje čvrsto posvećena miru, stabilnosti i očuvanju dijaloga!
Foto: Printscreen Instagram

dobra saradnja

VUČEVIĆ S ITALIJANSKIM MINISTROM ODBRANE: Srbija ostaje čvrsto posvećena miru, stabilnosti i očuvanju dijaloga!

Politika -

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom odbrane Italije Gvidom Krozetoom, koji sa italijanskim ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Antonijom Tajanijem boravi u zajedničkoj poseti našoj zemlji.

- Zahvalio sam se italijanskom kolegi na poseti, ukazujući da je strateško partnerstvo naše dve zemlje dodatno ojačano snažnom ekonomskom saradnjom, budući da je Italija jedan od vodećih investitora u Srbiji. Osim italijanske podrške evrointegracijama Republike Srbije, saradnja u oblasti odbrane je razvijena i sadržajna, uz realizaciju velikog broja aktivnosti - napisao je Vučević na Instagramu uz fotografije s italijanskim gostom.

Vučević je naglasio da Srbija ostaje čvrsto posvećena miru, stabilnosti i očuvanju dijaloga i da je duboko zabrinuta razvojem situacije na Kosovu i Metohiji.

- Zahvalni smo italijanskim vojnicima koji, u okviru KFOR, imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica u južnoj srpskoj pokrajini, a svojim angažovanjem su, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani, zadobili snažno poverenje srpskog stanovništva - naveo je Vučević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track