01:52

PREŽIVEO 4 ATENTATA JER JE POKUŠAO DA SVRGNE MILOŠEVIĆA! Vuk Drašković: Tada sam bio lider i osnivač DOS-a, ali i NAJVEĆA PRETNJA

KURIR TV

PREŽIVEO 4 ATENTATA JER JE POKUŠAO DA SVRGNE MILOŠEVIĆA! Vuk Drašković: Tada sam bio lider i osnivač DOS-a, ali i NAJVEĆA PRETNJA

Politika -

Vuk Drašković preživeo je čak 4 atentata od kojih se poslednji desio pre 23 godine na Ibarskoj magistrali, a ujedno je i najpoznatiji.

Taj atentat je, kako je dokazano, planirala i organizovala Državna bezbednost, po naređenju tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Drašković je gostujući u emisiji Crveni karton ispričao više o tom događaju.

Vuk Drašković
foto: Kurir Televizija

- Od 90' godine sam znao da je jako opasno govoriti istinu u ovoj zemlji i da istine ubijaju. Preživeo sam 4 atentata. Poslednji je pokušan u Budvi, gde sam bio najveća pretnja. Tad sam bio lider DOS-a, ali sam ga i ja osnovao. Neću reći čak ni da ga je SPO osnovao, jeste osnovan u prostorijama SPO, ali ja sam ga osnovao i okupio u prostorijama SPO. Okupio sam ih sve odreda, nisu govorili međusobno. Čitav dan je trajala bitka da potpišemo samo jedan dokument - svi na jednu listu, sa samo jednim programom, vanredni izbori i rušenje Slobodana Miloševića. Na kraju je došlo do dogovara, ali nisu hteli da potpišu na istom papiru dogovor. Bile su tri grupacije koje nisu govorile, a dogovor je potpisan na tri papira koje sam ja spojio spajalicama - rekao je Drašković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track