PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO DAN VOJNIH VETERANA: Srbija će se večno klanjati žrtvama koje ste podneli
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

čestitka

PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO DAN VOJNIH VETERANA: Srbija će se večno klanjati žrtvama koje ste podneli

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan vojnih veterana, ocenivši da je cela istorija Srbije bila "dug i mukotrpan put do slobode i borba za njeno očuvanje".

"Čestitam vam jubilej, uz obećanje da Srbija nikada neće posustati u borbi za bolje sutra, večno pamteći i klanjajući se žrtvama koje ste podneli", kazao je Vučić u čestitki.

On je dodao da su se vojnici bez obzira na vek u kojem su živeli i branili ognjišta, borili do pobede, kako bi Srbija mogla ponovo da se uzdigne, ponosna i slobodna.

"Vi ste ponos ove zemlje i naroda, uzor generacijama koje poštuju hrabrost, patriotizam, kao i dostojanstvo sa kojim se nosi uniforma i grb Srbije", naveo je Vučić u saopštenju.

On je dodao da je Dan vojnih veterana ustanovljen u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkansom ratu i istakao zahvalnost svim generacijama srpskih ratnika "koji su preko noći ostavljali kuće i imanja kako bi obukli svoje časne uniforme i branili ono što nam je i danas najsvetije".

"Na tom tragu nastavljamo da se borimo za Srbiju, sada na drugačiji način, kako biste videli da vaše žrtve i napori nisu bili uzaludni i kako biste znali da sva naša deca imaju budućnost u slobodnoj, suverenoj zemlji, koja se brzo razvija i napreduje", naveo je Vučić.

On je dodao da je dužnost ne samo da se oživi uspomena i oda počast hrabrim borcima i junacima, učesnicima svih ratova i borbenih dejstava za oslobodjenje Srbije, već i da se na svim poljima života i rada iskaže briga za vojne veterane.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track