SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Razgovor s predsednikom turske skupštine Mustafom Šentopom (FOTO)
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

predsedništvo

SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Razgovor s predsednikom turske skupštine Mustafom Šentopom (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

- Veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa dragim gostom. Iskoristio sam i ovu priliku da uputim pozdrave prijatelju Erdoganu. Razgovarali smo o dinamici srpsko-turskih bilateralnih i ekonomskih odnosa, energetskoj bezbednosti, investicijama, kao i o situaciji u regionu - kazao je predsednik.

- Naglasio sam da Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i u realizaciji kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose većoj sigurnosti svih građana ne samo Srbije, već i zemalja regiona, zaključio je predsednik.

Njih dvojica danas su razgovarali o dinamici bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje i o značaju parlamentarne saradnje. Sagovornici su se saglasili da sveobuhvatna saradnja i intenzivni politički dijalog pokazuju da su odnosi Srbije i Turske "na najvišem nivou u savremenoj istoriji", i da je to rezultat uzajamnog poštovanja i poverenja, ali i "izuzetnog ličnog odnosa" predsednika dve države, saopštio je Vučićev kabinet.

Vučić je rekao da Srbija ostaje iskreno posvećena regionalnoj saradnji i dodao da u tom smislu Tursku smatra za važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, navodi se.

On je kazao da Srbija veoma ceni turske investicije, pogotovo one koje su pomogle napredak manje razvijenih delova zemlje, piše u saopštenju.

Vučić i Šentop su konstatovali da postoji rast trgovinske razmene, za koju su postavljeni ambiciozni ciljevi, i, kako se navodi, naglasili značaj intenziviranja rada Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju.

Oni su se saglasili da će intenzivnija razmena poseta doprineti bržoj realizaciji postojećih i dogovorima o budućim projektima, dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track