OVAKO IZGLEDA „VLADAVINA PRAVA“ AKO STE SRBIN NA KOSOVU Oglasila se premijerka Brnabić, poslala jaku poruku o Kurtijevoj "pravdi"
Foto: Printskrin / You Tube

oglasila se na tviteru

OVAKO IZGLEDA „VLADAVINA PRAVA“ AKO STE SRBIN NA KOSOVU Oglasila se premijerka Brnabić, poslala jaku poruku o Kurtijevoj "pravdi"

Politika -

Svake nedelje na Kosovu* postoji slučaj poput Dejanovog. I nikog nije briga, zaključila je premijerka

BEOGRAD - Ovako izgleda „vladavina prava“ ako ste Srbin na Kosovu*: Dejan Pantić je uhapšen bez razloga (bez objašnjenja, bez predočenih dokaza), 10. decembra. Prva 2 dana niko nije znao gde je. Porodica i dalje nema kontakt sa njim. Reč je o teškom bolesniku sa srčanim oboljenjima, a već 3 dana je ostao bez lekova. Ovo je snimak njegovog sina kako se obraća međunarodnoj zajednici za pomoć, reči su kojima se predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić oglasila na Tviteru.

Tek nakon što je ovaj video objavljen i postao viralan, Kfor je reagovao i poručio da će Dejanu obezbediti lekove.

Gde još u Evropi možete uhapsiti osobu bez dokaza ili jasnih optužbi, držati je u pritvoru bez advokata ili kontakta sa porodicom, ugroziti mu život povlačenjem lekova i odlučiti da ga držite u zatvoru dok vlasti ne odluče koje optužbe da podignu?

Da nema barikada, da li bi Evropa čula za Dejana? Ne. Svake nedelje na Kosovu* postoji slučaj poput Dejanovog. I nikog nije briga, zaključila je premijerka.

Kurir.rs/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja