OVO JE VOZNI PARK SRPSKIH MINISTARA: Od BMW-a do skutera, a VIŠE OD POLOVINE članova Vlade NEMA AUTO! Evo koga drugi voze
Foto: Nemanja Nikolić, BETA Amir Hamzagić, Nenad Kostić, Beta Dario Konstantinović, Beta Milan Obradović, Beta Dragan Gojić

imovinske karte

OVO JE VOZNI PARK SRPSKIH MINISTARA: Od BMW-a do skutera, a VIŠE OD POLOVINE članova Vlade NEMA AUTO! Evo koga drugi voze

Politika -

Više od polovine ministara, barem prema imovinskim kartama koje su prijavili, ne poseduje automobil. Ipak, ima u Nemanjinoj 11 i onih koji voze i po dva, pa i tri automobila.

Tako Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ima tri automobila, i to Opel korsu 1.2 iz 2001, zatim Pežo 206 iz 2006, kao i Mercedes C 200 CDI koji je 2010. godište.

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine vozi BMW 750 limousine, 2008. godište, koji je dobio na poklon.

Automobil, Kola
foto: Shutterstock

Rade Basta, ministar privrede vozi Mercedes b klase iz 2006. godine, a Aleksandar Martinović, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, prema izveštaju koji je prijavio 2018, vozi Audi A4 iz 2004. i Pasat iz 2000. godine.

Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova, prema imovinskoj karti iz 2019. godine, vozi Audi Q7 iz 2007. godine, a Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije Škodu karok iz 2019. godine koju je kupila na lizing.

Jelena Begović, ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj vozi BMW koji je 2007. godište, a Danica Grujičić, ministarka zdravlja Ladu Kalinu Kros 2194 iz 2016. godine.

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju vozi automobil Audi A3, 2005. godište, dok Husein Memić, ministar za turizam i omladinu Audi A6 karavan iz 2016. godine.

Zoran Gajić, ministar sporta vozi Mercedes GLK 220, 2013. godište, a Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja Fiat 500 iz 2020. godine, kao i motocikl Piaggio, 2016. godište.

S druge strane, čak 16 ministara u svojim imovinskim karatama nema prijavljeno da poseduje automobil, i to ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka kulture Maja Gojković, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministarka pravde Maja Popović, ministar prosvete Branko Ružić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna piranja Nikola Selaković, ministar za telekomunikacije i informisanje Mihailo Jovanović, ministar bez portfelja Novica Tončev, kao i ministri bez portfelja Đorđe Milićević i Edin Đerlek. Ni premijerka Srbije Ana Brnabić nema automobil.

I. Ž./ Foto/Source:Nemanja Nikolić, BETA Amir Hamzagić, Nenad Kostić, Beta Dario Konstantinović, Beta Milan Obradović, Beta Dragan Gojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track