Dačić susretom sa Bevandom započeo posetu Sarajevu
Foto: KURIR

Dačić susretom sa Bevandom započeo posetu Sarajevu

Politika -
Tema sastanka biće i uspostavljanje zajedničkog centra tri države za prekograničnu saradnju u Trebinju

SARAJEVO - Srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić započeo je danas, susretom sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, dvodnevnu posetu Sarajevu, tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i učestvovati na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji.

Popodne, Dačić će učestvovati na trilateralnom sastanku sa ministrima unutrašnjih poslova BiH i Crne Gore, Sadikom Ahmetovićem i Ivanom Brajovićem, a u centru pažnje biće unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti, posebno u oblasti borbe protiv prekograničnog kriminala.

Kako navode sarajevski mediji, tema sastanka biće i uspostavljanje zajedničkog centra tri države za prekograničnu saradnju u Trebinju.

Dačić će u četvrtak učestvovati na Međunarodnoj konferenciji "Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje - izazovi u svetu kibernetičke infrastrukture".

On će razgovarati i sa predsednikom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsedništva Nikolom Radmanovićem i Željkom Komšićem, a imaće i odvojeni susret sa ministrom inostranih poslova BIH i potpredsednikom Saveta ministara BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja