NOVOGODIŠNJE ČESTITKE DAČIĆU IZ RUSIJE, MAĐARSKE I TURSKE: Spremni za održavanje saradnje između spoljnopolitičkih resora
Foto: Kurir televizija

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE DAČIĆU IZ RUSIJE, MAĐARSKE I TURSKE: Spremni za održavanje saradnje između spoljnopolitičkih resora

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je novogodišnju čestitku ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u kojoj se izražava spremnost Rusije da održi "visoku dinamiku saradnje" između spoljnopolitičkih resora dve zemlje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Čestitajući Novu godinu i Božić Dačiću Lavrov je naveo da su u odlazećoj godini rusko-srpski odnosi, "bez obzira na nelake međunarodne okolnosti, još jednom prošli proveru izdržljivosti".

Lavrov je dodao da visoko ceni Dačićev "lični doprinos jačanju strateškog parternstva Rrusije i Srbije i unaprđenju saradnje u svim sferama".

"Spremni smo za održavanje visoke dinamike saradnje između spoljnopolitičkih resora naše dve zemlje, prisne koordinacije poteza na svetskoj areni. I dalje ćemo pružati bratsku podršku Beogradu u odbrani legitimnih nacionalnih intersa u skladu sa normama međunarodnog prava", naveo je Lavrov u čestitki datiranoj 30. decembra 2022.

Ruski šef diplomatije je ovom prilikom čestitao Dačiću rođendan, koji je 1. januara, i rekao da mu želi "dalje uspehe u odgovornom radu na dobrobit naroda Srbije". Lavrov je zaključio da su "uvek otvoreni za kontakte sa srpskim prijateljima", i rukom dodao "iako razumem da ste sad veoma zauzeti".

Dačić je primio novogodišnje čestitke i od ministara spoljnih poslova Turske i Mađarske, Mevluta Čavušoglua i Petera Sijarta, prenelo je njegovo ministarstvo.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track