POKS: Podrška protestu radnika na internetu, zakon ne može da se primenjuje retroaktivno!
Foto: Sonja Spasić

traže da se prihvate zahtevi

POKS: Podrška protestu radnika na internetu, zakon ne može da se primenjuje retroaktivno!

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podržava protest Udruženja radnika na internetu, koji je najavljen za 21.januar i traži od Vlade Srbije da prihvati njihove opravdane zahteve.

- Ne može se zakon primenjivati retroaktivno i radnicima na internetu obračunavati i naplaćivati porez, za deset godina unazad, kada ta njihova obaveza tada nije ni postojala. Nismo protiv oporezivanja svih onih koji ostvaruju prihod koristeći internet ili drugu infrastrukturu naše zemlje, ali je neophodno da se sva prava i obaveze definišu unapred, jer bi sve drugo ličilo na ucenu i narušavalo bu pravnu sigurnost građana - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Vojislav Mihailović, unuk, Draža Mihailović, jul 2019
foto: Sonja Spasić

- Očigledno je da Vlada nije dovoljno jasno definisala sistem obračuna i plaćanja poreza za radnike na internetu, tako da je neophodno da se u direktnim pregovorima razjasne sve nedoumice, jer svaki protest, ma koliko opravdan bio, nanosi štetu svim građanima. Tražimo od Vlade da prihvati sastanak sa udruženjem i uvaži sve opravdane zahteve radnika na internetu - dodao je Mihailović.

Kurir.rs/ Foto/Source:Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track