"BAJDEN BI MORAO DA SE VIŠE BAVI ZAPADNIM BALKANOM" Ravasi: SAD zapostavljaju ovaj deo Evrope, a žele da se više pitaju od EU
Amerika mora da rešava unutrašnja pitanja, iako bi da bude svuda, Foto: Ap I Rojters

EU JE SAMA

"BAJDEN BI MORAO DA SE VIŠE BAVI ZAPADNIM BALKANOM" Ravasi: SAD zapostavljaju ovaj deo Evrope, a žele da se više pitaju od EU

Politika -

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da je viši savetnik Stejt departmenta Derek Šole, boravio u Prištini kako bi razgovarao o naporima SAD da pomognu u unapređenju Kosova i evroatlantskih integracija, uključujući i dijalog uz podršku EU „o postizanju sveobuhvatnog sporazuma za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, usredsređenog na međusobno priznanje”?

Profesor Olga Ravasi, osnivač organizacije "Srbi za Trampa" i politički strateg pridružila se voditeljima jutarnjeg programa Redakcija, putem Skajpa, komentarišući dalji tok situacije na KIM.

Započela je izlaganje, osvrtom na konstantno pominjanje formiranja "zajednice srpskih opština" u američkim izjavama.

- U ovom trenutku ja sam pomislila da je to pominjanje samo njihova retorika. Nisam videla ništa konkretno na terenu u proteklih nekoliko meseci. Ne postoji ništa značajno što bi promenilo poprilično agresivnu retoriku koja dolazila od Aljbina Kurtija. Videćemo da li će Derek Šole išta uraditi, međutim onako u teoriji, čini se da Bajdenova organizacija morati malo više da se angažuje u rešavanju balkanskog pitanja. Oni zapostavljaju Balkan, tako da mislim da je čak i ova poseta dogovorena da pokušavaju da preuzmu vođstvo kako EU ne bi bila sama u rešavanju balkanskog pitanja - rekla je Ravasi.

04:02

Da li je američka vlada sposobna da se bavi balkanskim pitanjem?

Da li je i Bajden iz Bele kuće izneo poverljive „papire” iako su njegove demokrate i on poručivali da je neoprostivo što je nekadašnji predsednik Donald Tramp takve spise izneo iz Zapadnog krila i odneo ih u svoju vilu na Floridi? Ravasi je prokomentarisala dešavanja koja trenutno tresu američku javnost.

- To je vrlo interesantno. Ako se setimo upada FBI i tih navodnih pronalazaka dokumenta, i svega za šta su optuživali predsednika Trampa. Dokumenti su nađeni na institutu u Pensilvaniji, koji je dobio donaciju od Kine u iznosu od 100 miliona dolara, a saznali smo za te dokumente odmah pred izbore, s tim što se sve obelodanilo tek sada, kako to ne bi uticalo na izbore - rekla je Ravasi.

Dodala je postoje još mnoga saznanja o predsedniku Bajdenu.

- Biće vrlo interesantno u narednom periodu - rekla je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track