OLIVEROVA UDOVICA NA GODIŠNJICU UBISTVA OTVORILA DUŠU: Milena: Uzdam se u pravdu i boga da konačno saznamo KO JE BOGDANU UZEO OCA!
Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia, Kurir teleivizija, BETA Amir Hamzagić

PET GODINA OD ATENTATA NA LIDERA sdp

OLIVEROVA UDOVICA NA GODIŠNJICU UBISTVA OTVORILA DUŠU: Milena: Uzdam se u pravdu i boga da konačno saznamo KO JE BOGDANU UZEO OCA!

Politika -

Danas se navršava pet godina od ubistva Olivera Ivanovića, lidera GI SDP, a njegova udovica i sin još čekaju da nalogodavci i ubica budu otkriveni i kažnjeni

Zastrašujuće zvuči kad se izgovori da je već pet godina prošlo otkako je Oliver ubijen, a da za sve to vreme još uvek ne znamo ni ko je pucao u njega, ni ko je to naložio, kaže Milena Popović, udovica ubijenog lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića.

Današnji dan, kaže, njihovom sinu Bogdanu i njoj je najteži momenat u godini. Sudbina

- Bogdanu je jako teško. On je inače jako emotivan dečak, koji je puno zreo za svoje godine. Kao izuzetno osetljiv i pažljiv, u ovom periodu godine, oko godišnjice Oliverovog ubistva, vidno se promeni, bude mu izuzetno teško, kao i meni. Ovo su nam sigurno najteži dani u godini, ali barem ih provodimo zajedno, kao uostalom što smo inače svaki dan zajedno. Sudbina nas je tako obeležila i moramo tako kroz život - kaže za Kurir Milena Popović i dodaje:

Bogdan Ivanović, Oliver Ivanović
foto: Printscreen/Instagram

- Sama pomisao da je prošlo čitavih pet godina, ta okrugla brojka, dodatno osvešćuje koliko je veliki period prošao otkako je ubijen. Poražavajuće je što do dan-danas nemamo informacije ko je pucao u Olivera, kao i ko je naložio njegovo ubistvo... Najteže mi je što imam utisak, kako vreme više prolazi, kao da se sve više udaljavamo od toga, malo je pažnja sklonjena sa toga, što mi je jako žao. Ipak, uzdam se u neku pravdu i boga i želim da verujem da će na kraju istina da se otkrije i da ćemo saznati ko je Bogdanu uzeo oca - konstatuje Milena Popović.

Pomen

Inače, prijatelji i saborci Olivera Ivanovića takođe su obeležili petogodišnjicu ubistva pomenom i paljenjem sveća u vreme i na mestu na kom je ubijen - ispred sedišta GI SDP u 8.15 časova.

Oliver Ivanović, Milena Ivanović, pomen, Ana Brnabić, Bogdan Ivanović, sin Bogdan
foto: Tanjug/Tara Radovanović

Podsetimo, Ivanović je ubijen sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici. Izvršioci, kao i nalogodavci još nisu poznati. Pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini i dalje se po trećoj optužnici vodi postupak optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. Na optuženičkoj klupi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića nalaze se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

I. Ž/ Foto/Source:Tanjug/ Tara Radovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track