POMEN IVANOVIĆU U HRAMU SVETOG SAVE: Predsednik Srbije i premijerka Brnabić zapalili sveće u spomen na Olivera (KURIR TV)
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PETA GODIŠNJICA UBISTVA

POMEN IVANOVIĆU U HRAMU SVETOG SAVE: Predsednik Srbije i premijerka Brnabić zapalili sveće u spomen na Olivera (KURIR TV)

Politika -

BEOGRAD/SEVERNA MITROVICA - Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića jutros su obeležili petogodišnjicu ubistva pomenom i paljenjem sveća u vreme i na mestu na kom je ubijen - ispred sedišta GI SDP u 8.15 časova.

Pomen je održan i u Beogradu, u Hramu Svetog Save, kojem su prisustvovali udovica pokojnog Olivera, Milena Popović, i Bogdan, njegov najmlađi sin, porodica, prijatelji, poštovaoci...

Na pomen u Hramu je nešto pre 9 časova došao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, koji su zapalili sveće u spomen na Ivanovića.

"Već pet godina nema ni istine ni pravde u slučaju ovog gnusnog i neljudskog čina. Srbija nije zaboravila i neće odustati od zahteva da se pravi zločinci privedu pravdi. Počivaj u miru", napisao je predsednik na zvaničnom Instagram profilu.

Pomenu je prisustvovao i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, kao i članovi Ivanovićeve porodice.

1 / 5 Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Godišnjica ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića obeležava se danas, u ponedeljak, 16. januara, a kao i prethodnih godina.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Ivanović sahranjen - na Novom groblju u Beogradu u 11 sati.

00:08

Aleksandar Vučić prisustvovao je pomenu u Hramu Svetog Save povodom pete godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici. Izvršioci, kao i nalogodavci još nisu poznati.

Paljenje sveća i u Sabornoj crkvi u Kragujevcu

Paljenje sveća povodom godišnjice ubistva političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića biće organizovano danas u 17 sati, u Sabornoj crkvi u Kragujevcu, preneli su mediji, javlja Beta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track