POKS: Odbiti sve predloge Statuta ZSO koji nisu u skladu sa Briselskim sporazumom!
Foto: Fonet/Dragan Antonić

SAOPŠTENJE

POKS: Odbiti sve predloge Statuta ZSO koji nisu u skladu sa Briselskim sporazumom!

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva Vladu Srbije da odbije sve predloge Statuta Zajednice srpskih opština koji nisu u skladu sa onim što je dogovoreno u Briselskom sporazumu, kao što je bio zadnji predlog nemačke nevladine organizacije.

- Predlog Statuta nemačke NVO "Fridrih Ebert" je još jedan pokušaj albanskih lobista da obesmisle postignute sporazume i izbegnu formiranje Zajednice srpskih opština na dogovoreni način. Pozivamo Vladu Srbije da ne naseda na moguće pritiske, jer je u pitanju najznačajniji nacionalni interes i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je potpredsednik Skupštine Srbije, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

- Bilo bi neozbiljno čak i pomisliti da nemačka nevladina organizacija ima dobru nameru i da želi da pomogne Srbiji. Prištinskim secesionistima su i međunarodni predstavnici jasno stavili do znanja da moraju da formiraju ZSO po Briselskom sporazumu i naša Vlada ne sme nikakve ustupke da pravi po tom pitanju - dodao je Mihailović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track