REZOLUCIJA EVROPSKOG PARLAMENTA POTVRĐUJE DA JE PRIZNANJE SECESIJE KIM USLOV ZA ULAZAK U EU: Koalicija NADA o porukama iz Evrope
Foto: Beta

tumačenje

REZOLUCIJA EVROPSKOG PARLAMENTA POTVRĐUJE DA JE PRIZNANJE SECESIJE KIM USLOV ZA ULAZAK U EU: Koalicija NADA o porukama iz Evrope

Politika -

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS najoštrije osuđuje Rezoluciju Evropskog parlamenta gde se od Beograda traži da uslov za ulazak u EU bude priznanje secesije Kosova i Metohije i uvođenje sankcija Rusiji, pozivajući Vladu Republike Srbije i predsednika da konačno prihvate činjenicu da se od nas to traži.

- Evropski zvaničnici su ko zna po koji put, a sada i kroz Rezoluciju EP, jasno rekli da je uslov za pristupanje Srbije EU, priznanje secesije Kosova i Metohije. Traži se od Beograda da dođe do sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, koje na kraju podrazumeva međusobno priznanje. To je uslov za evrointegracije i to više ne treba dovoditi u pitanje. Za nas je to apsolutno neprihvatljivo, a svaki novi sporazum ili Rezolucija koja dolazi sa Zapada, ide u tom smeru - izjavio je poslanik i potpredsednik Novog DSS Predrag Marsenić.

Potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS Vojislav Mihailović poručio je da su sankcije Rusiji nedopustive iz mnogo razloga, "poput podrške u međunarodnim odnosima koje nam ona daje u vezi s kosovskim problemom i odbranom tvorevine Republike Srpske".

- Takođe, ni ekonomski argumenti za uvođenje sankcija nisu relevantni, s obzirom da kapital beži iz zemalja EU zbog velike cene gasa. Nema pritisaka koji te argumente i stavove može promeniti“- izjavio je Vojislav Mihailović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja