TUGA: Supruga ranjenog Srbina Miljana: Sin ovo teško podnosi, stalno me pita kad će tata kući
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

oporavlja se na vma

TUGA: Supruga ranjenog Srbina Miljana: Sin ovo teško podnosi, stalno me pita kad će tata kući

Politika -

Delević, Srbin s KiM kog su pre dva dana teško ranili pripadnici ROSU, prebačen je juče na VMA. Dok on leži u bolnici, porodica dobija strašne pretnje preko društvenih mreža

Miljan Delević, Srbin kog su pre dva dana pripadnici specijalne jedinice ROSU upucali kod Leposavića, juče je transportovan na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu radi daljih analiza jer je teško ranjen u grudni koš. Kako je za Kurir rekla njegova supruga Ana Delević, iako je Miljan trenutno u stabilnom stanju, morao je u beogradsku bolnicu kako bi ga pregledao grudni hirurg i uradio dalje analize.

Užasno

- Za sada je stabilno, deluje mi da je i ovako okej, dobro se drži, šta da vam kažem... Nadam se samo da će na kraju sve biti dobro, ipak je teško ranjen - kazala nam je Ana Delević.

Tokom prepodneva, kaže, dok je bila sa suprugom u bolnici, njihov sedmogodišnji sin ju je pozivao non-stop kako bi saznao kada mu mama i tata dolaze kući.

Miljan Delević, Petar Petković, ranjeni Srbin
foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Mislim da me je zvao bukvalno 50 puta da pita kada dolazim kući, kada će tata kući, a kada sam mu rekla da ja stižem brzo a da će tata najverovatnije sutra, nikako nisam uspela da mu objasnim zašto i tata neće odmah sa mnom da se vrati kući... On jako teško podnosi sve ovo - priča Ana Delević.

No, pored toga što su upucali Miljana, Albanci su juče nastavili i s pretnjama i provokacijama, upućenim i njemu i njegovoj supruzi, i to putem društvenih mreža.

Tako im je izvesni Korab Šerifi poručio da napuste Kosovo.

- Napustite Kosovo, ovde nema mesta za teroriste kao što je vaš narod. Vi ste okupator, počinili ste zločin u ovoj zemlji. Vi ste narod bez istorije, ponosni ste na zločine koje ste počinili. Izgubili ste svaku bitku, nemate hrabrosti da se suočite s frontom i niste svoju hrabrost i mržnju iskalili na civilnom stanovništvu - napisao je Ani Delević na Fejsbuku.

Miljan D., ranjen, ranjeni Srbin, Bistrički most, automobil, Ana D.
foto: Facebook

Ona mu je na to samo odgovorila: - Čemu ovakve poruke meni, zar sam ja pucala i htela da ubijem nekog?

Suspendovan nalog

Ipak, uprkos tome što nikome nije pretila, suočila se s tim da je njoj nalog suspendovan na 24 sata (?!).

- Ne znam zbog čega je moj nalog blokiran kada ja nikome nisam pretila, niti sam ikoga vređala, naprotiv - konstatovala je ona.

S druge strane, njen suprug se nije potresao zbog pretnji, već je na svom nalogu objavio fotografiju iz bolnice na kojoj trži podignuta tri prsta uz poruku:

- Nema predaje! Živ je Miljan, umro nije!.

Petković posetio Delevića

Primio je metak samo zato što je Srbin

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković posetio je juče u kraljevačkoj bolnici Miljana Delevića i poručio da je on primio metak samo zato što je Srbin, te pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje, jer je taj metak, kaže, mogao biti koban po njegov život. Istakao je da nije zadatak kosovske policije da napadaju i pucaju na srpsku decu i da maltretiraju srpski narod ni na jugu, ni na severu Kosova.

- Njihov zadatak nije da puštaju krv srpskom narodu, oni nemaju bukvalno šta da traže na severu KiM - naglasio je.

I. Ž./ Foto/Source:Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track