"NEĆEMO DA NAM SE DECA VRAĆAJU U KOVČEZIMA" Glišić za Kurir TV: Narod treba da se izjasni ili za slobodu ili za šoping u Beču!
Foto: Kurir Televizija, Nemanja Nikolić

kosovo

"NEĆEMO DA NAM SE DECA VRAĆAJU U KOVČEZIMA" Glišić za Kurir TV: Narod treba da se izjasni ili za slobodu ili za šoping u Beču!

Politika -

Poslednje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom sastanka sa tzv. velikom petorkom komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Vladan Glišić, advokat i lider Narodne mreže i Vladimir Marinković, narodni poslanik.

- Sam predsednik je na svojoj konferenciji govorio o pritiscima. Ne možemo govoriti o ultimatumima. Biće potrebna ogromna podrška i jedan široki nacionalni konsenzus po pitanju toga kuda Srbija treba da ide. Ne treba da imamo dilemu da su naši partneri u pregovorima ozbiljni kada kažu da će stopirati investicije. Nemačke kompanije povukle su 99 odsto investicija iz Rusije, a nama su te investicije neuporedivo važnije nego Rusiji - rekao je Marinković.

Jutarnji
foto: Kurir Televizija

Istakao je da se nad Srbima na KiM sprovodi vrsta aparthejda.

- Ovde se radi o eklatantnom nepoverenju između partnera. Sprovodi se jedna vrsta aparthejda nad Srbima na Kosovu. I da se potpiše sporazum, ko će Srbima garantovati bezbednost. Biće potrebna jedna velika podrška predsedniku u donošenju odluke.

Glišić je takođe istakao da je u Srbiji potrebno široko nacionalno jedinstvo, a ukoliko dođe do postavljanja ultumatuma Srbiji predložio organizovanje personalnog referenduma.

- Potrebna je skupštinska raprava i potrebno nam je nacionalno jedinstvo. Svest je u društvu sazrela i svesni smo da su ti tzv. naši partneri sa zapada u naši neprijatelji. To vlast ne sme da kaže jer mora sa njima da pregovara, ali ja smem. Oni se pojavljuju kao okupacione sile na Kosovu. Pozicija naše vlasti jesta takva da moraju da žongliraju i da učestvuju u pregovorima - kaže Glišić i dodaje:

- Treba da sačekamo šta će biti u Ukrajini, jer ako Rusija pobedi NATO zemlje, što je moguće, geopolitička situacija će za par meseci biti neuporedivo povoljnija po nas. U suprotnom, ukoliko dođemo u ultimativnu situaciju, ja bih se založio za personalizovani referendum.

Jutarnji
foto: Kurir Televizija

- On podrazumeva da se svako lično izjasni za opciju koju podržava. Svako od nas treba imenom i prezimenom da se izjasni. Onda ne mogu važiti iste obaveze za onoga koji se izjasni za "šoping u Beču", i onoga ko ne želi da prihvati ultimatum. Tako će se stvoriti ozbiljna podrška naroda našoj vlasti da uspostavi crvene linije i da preko njih ne ide.

08:53

NEĆEMO DA NAM SE DECA VRAĆAJU U KOVČEZIMA SA KiM Glišić: Narod treba da se izjasni ili za slobodu ili za šoping u Beču

Marinković je rekao da je Glišić razuman i kreatvan čovek, ali da je ono što je našoj zemlji preko potrebno jest mir.

- Ono što je suštinski potrebno našoj zemlji jesu prvenstveno mir i stabilnost u našoj zemlji. Da posle toliko decenija ratova možemo da kreiramo svoju budućnost. Mislim da većina nas nije za to da vraćamo sutra našu decu u kovčezima sa Kosova i Metohije - ocenio je Marinković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track