TRAJKOVIĆU UHAPŠENOM NA KIM ZDRAVLJE SVE LOŠIJE: 11 dana bio bez terapije! Supruga moli da ga prebace u KBC u Severnoj Mitrovici
Foto: privatna arhiva, printscreen Kosovo online

nehumano

TRAJKOVIĆU UHAPŠENOM NA KIM ZDRAVLJE SVE LOŠIJE: 11 dana bio bez terapije! Supruga moli da ga prebace u KBC u Severnoj Mitrovici

Politika -

Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića, uhapšenog sredinom decembra prošle godine na severu Kosova i Metohije, je pogoršano, tvrdi njegova supruga Suzana.

Suzana Trajković supruga Slađana Trajkovića, koji je sredinom decembra uhapšen i koga tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin, apelovala je danas da se Slađanu omogući lečenje u KBC u Severnoj Mitrovici. Ona je pravosudne organe Prištine pozvala da Slađanu omoguće da se brani sa slobode.

„Moj suprug je gotovo dva meseca u pritvoru i zdravstveno stanje mu se znatno pogoršalo zbog uslova u kojima se nalazi. On je stvarno u lošem stanju zbog hroničnih bolesti. Apelujem prvenstveno na pravosudne organe Prištine da se Slađan brani sa slobode kao i svi drugi, i Srbi i Albanci, kojima je bilo omogućeno da se brane sa slobode za ista krivična dela koja se njemu stavljaju na teret“, kaže Suzana Trajković za Kosovo onlajn.

Suzana ističe da je prekjuče posetila Slađana i da se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo i da svoju terapiju nije koristio jedanaest dana.

„Obraćam se javnosti i evropskoj zajednici. Krajnji je trenutak da se povede računa. Slađan je jedanaest dana bio bez terapije, tek su mu u sredu odneli tablete koje smo mi kupili i odneli. Njemu su se ponovo pojavile rane na glavi, cela glava mu je u ranama, čak i ona rana koju ima na tabanima nije sanirana. On nema nikakve uslove za lečenje. Čak se i medicinska sestra koja je Albanka svađala sa čuvarima i upravnikom zatvora baš zbog tih tableta“, prenela nam je Suzana.

Advokat Dejan Vasić koji zastupa uhapšenog Slađana Trajkovića ranije je danas rekao da će zbog pogoršanog zdr

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara meru pritvora na još dva meseca.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja