BASTA ZLOUPOTREBLJAVA ŽENE ZA SAKUPLJANJE POLITIČKIH POENA?! Analitičari: Neslana šala ili upotreba privlačnih slogana za narod
Foto: Kurir

KORISTOLJUBLJE

BASTA ZLOUPOTREBLJAVA ŽENE ZA SAKUPLJANJE POLITIČKIH POENA?! Analitičari: Neslana šala ili upotreba privlačnih slogana za narod

Politika -

Rade Basta, ministar privrede, inače funkcioner JS, pokrenuo je inicijativu "Žene su zakon", čija je zvanična ideja navodno poboljšanje položaja žena preduzetnica i ženskog preduzetništva, ali je za potrebe promocije ove kampanje odlučio da angažuje pevačice, ali i pevače koji se javno hvale da se zabavljaju sa ženama 40 godina mlađim od sebe!

Sagovornici Kurira kažu da je Basta izabrao neadekvatne promotere za ovakvu vrstu inicijative, kao i da im ovo više deluje kao upotreba privlačnih slogana za široku populaciju ili čak neslana šala!

Skandalozno

Na Instagram profilu Baste mogu se naći video-poruke pevačica poput Sandre Afrike, Jovane Tipšin, Nade Topčagić i drugih, u kojima poručuju da su: žene - zakon. Basta je angažovao i narodnjake Milana Topalovića Topalka i Eru Ojdanića.

Ovaj vlasnik hita "Menjam žene ko kravate" je nebrojeno puta javno govorio kako u svojih 75 godina voli "razgolićene mlade devojke", kako je bio sa 40 godina mlađom ženom, a na pitanje koliko mu devojka ima godina, nedavno je odgovorio: "Toliko da ne pamti Miloševića!" To bi značilo da je reč o devojci rođenoj nakon 2000. godine, a ovako glasi jedan od pevačevih "saveta za osvajanje žena":

- Zoveš je i pitaš je da li je slobodna, da se skocka i da odete na Zlatibor, tri dana... Staviš je u auto, odeš, zabaviš se i vratiš se srećan i zadovoljan i neki parfem da joj kupiš! - kazao je ovaj lascivni i vulgarni zabavljač.

Ženski glasovi

Prof. dr Zorica Mršević, pravnica i autorka 24 knjige i više od 400 naučnih radova iz oblasti prava, rodne ravnopravnosti i prava žena, kaže za Kurir da je, ukoliko je ministar Basta mislio ovako da se našali, reč o vrlo neslanoj šali.

- Ako je mislio ozbiljno da se posveti ovoj temi, onda je izabrao stvarno neadekvatne promotere za takvu kampanju. Trebalo je da prikaže žene iz nauke, profesorke sa univerziteta, uspešne sportistkinje i preduzetnice, kojih u našoj zemlji ima mnogo, a na koje druge žene i devojčice mogu i treba da se ugledaju. A ovo je sve suprotno od toga! Ovo mi više deluje kao upotreba privlačnih slogana za široke javne mase ili kao neslana šala - kazala je Mrševićeva za Kurir.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju javnosti u utorak kazao da je "očigledno da određene partije hoće da uzimaju ženske glasove na paroli "Žene su zakon" da bi napravile drugačiju strukturu na političkoj sceni".

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track