PODRŠKA KIJEVU: Beogradski Marš mira i solidarnosti povodom godišnjice invazije Rusije na Ukrajinu (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

365 dana nesalomivosti

PODRŠKA KIJEVU: Beogradski Marš mira i solidarnosti povodom godišnjice invazije Rusije na Ukrajinu (FOTO)

Politika -

Više desetina ljudi okupilo se danas u Pionirskom parku u Beogradu povodom godišnjice invazije Rusije na Ukrajinu, odakle su u "Maršu solidarnosti i mira - 365 dana nesalomivosti" krenuli u šetnju do Trga republike.

Organizatori šetnje su udruženje "Čini dobro" i Ambasada Ukrajine u Srbiji.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Učesnici marša nose ukrajinske zastave i transparente na kojima piše "Ukrajina će pobediti", "Mir za Ukrajinu" i "Stop ratu u Ukrajini".

Među okupljenima su i ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre, predstavnici ambasada SAD, Nemačke i drugih zemalja kao i predstavnici opozicione Zeleno-leve koalicije.

podrška Ukrajini, šetnja
foto: Zorana Jevtić

Nakon "Marša solidarnosti i mira" u Dorćol placu biće otvorena izložba "Godina neukrotivosti", na kojoj će biti prikazani radovi fotografa agencije Beta Amira Hamzagića ;i fotografije koje je ustupilo Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine.

podrška Ukrajini, šetnja
foto: Zorana Jevtić

Fotografije Amira Hamzagića, nastale tokom radne posete Ukrajini sa grupom srpskih novinara u septembru prošle godine, biće izložene do 3. marta.

Izložbi će, kako je najavljeno, prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić kao i ambasadori Ukrajine i EU, Volodimir Tolkač i Emanuele Žofre.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track