JELENA TRIVAN ŠOKIRANA IZJAVOM ĐOGA: Ne krije da voli političke prečice, privatne veze i kršenje procedure
Foto: Kurir

JELENA TRIVAN ŠOKIRANA IZJAVOM ĐOGA: Ne krije da voli političke prečice, privatne veze i kršenje procedure

Politika -

Jelena Trivan, nekadašnja predsednica UO Filmskog centra Srbije, komentarisala je izjave Balše Đoga.

"Iako odavno nisam u FCS znam dobro šta je država, zakon i procedure i zato sam šokirana izjavim Đoga kojom optužuje predsednika Vučića za zabranu filma Košare. Znam da je FCS imao podršku predsednika za snimanje svih nacionalnih filmova: Dare, Oluje, Dece Kozare, Mraka, Heroja Halijarda. Znam i da su svi ti filmovi dobili podršku na konkursu u legalnoj proceduri baš kao i Košare", poručuje Jelena Trivan i dodaje:

"Jedino je Đogo imao privilegiju da ne poštuje ni obaveze prema filmskom centru ni prema producentu i da se pohvali na Bogojavljenje da su mu uslišene molbe i da je Ministarstvo kulture naredilo da on mora biti reditelj filma. Dakle, Đogo ne krije da voli političke prečice, privatne veze i kršenje procedure i da mu je zahvaljujući tome omogućeno da oni koji su dobili na konkursu da snimaju Košare raskinu ugovor i vrate sva čak i utrošena sredstva državi uključujući i Đogov honorar što je moguće očito samo u njegovom slučaju i tu mu politička podrška ne smeta".

Ona navodi da su u međuvremenu bili konkursi u FSC na koje se Đogo nije prijavio.

"Nije pokušao ni kod jednog TV producenta da konkuriše, ali je valjda shvatio da kako nijedno pravilo za njega ne važi da u njegovom slučaju predsednik treba da konkuriše za njega i snimi film. Inače će biti kriv. I to baš danas godinu i više nakon tog događaja kada se vode pregovori u Briselu Đogo nas obaveštava u duhu onih koji uzvikuju da je Vučić izdajica da je ni manje ni više nego zabranio Košare. Kakva čudna koincidencija", zaključuje Jelena Trivan.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track