Vučić: Za vladu bio nepoznat samo sedmi uslov

Pregovori sa Prištinom

Vučić: Za vladu bio nepoznat samo sedmi uslov

Politika -
Reč je o tački koja se odnosi na ugovorno obavezivanje o takozvanom uspostavljanju dobrosusedskih odnosa sa Kosovom

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je do sada za Vladu bio nepoznat samo sedmi uslov za nastavak evrointegracija koji se odnosi na ugovorno obavezivanje o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa sa Kosovom.

Na konferenciji za novinare u Medija centru, Vučić je rekao da je za Vladu Srbije bitnije šta o tim uslovima misli Evropska unija i ukazao na stav šefa Delegacije EU u Beogradu Vensana Dežera da su uslovi Unije nepromenjeni. Vučić je ipak istakao da ne treba zatvarati oči jer je uticaj grupacije nemačke partije SDU/CSU veoma važan i veliki.

On je rekao da se Vlada Srbije nije izjašnjavala o tome, jer se radi o stavu jedne političke partije a ne Nemačke ili EU. Vučić je kazao da je uslov koji se odnosi na borbu protiv korupcije prihvatljiv i izrazio nadu da će u potpunosti biti ispunjen. "Što se tiče Berlina razgovarali smo o svemu i ja sam nešto pokušao da promenim ali očigledno nisam uspeo u tome. To smatram i svojim neuspehom", rekao je Vučić, ali nije želeo da precizira o čemu se radi. Govoreći o istrazi koruptivnih aktivnosti, Vučić nije hto da se izjašnjava o pojedinačnim slučajevima, ali je ponovio da niko neće biti zaštićen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track