PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA ALIJEVOM: Vučić ga informisao o dijalogu u Briselu i istakao značaj dobrih odnosa sa Azerbejdžanom
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

uzajamno poštovanje

PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA ALIJEVOM: Vučić ga informisao o dijalogu u Briselu i istakao značaj dobrih odnosa sa Azerbejdžanom

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom.

Predsednik Vučić je predsednika Alijeva obavestio o toku dijaloga u Briselu, kao i o neophodnim dodatnim konsultacijama, zbog kojih je sprečen da učestvuje na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalјa u Bakuu, ali da će našu zemlju da predstavlja ministar spoljnih poslova.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci.

Predsednik Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo, koje beleži snažan uspon zahvaljujući odličnim ličnim odnosima dvojice predsednika i stoga izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana.

Među temama razgovora bila je i konkretizacija planova u domenu energetike, ali i u drugim oblastima od interesa za obe strane.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track