Vulin:  Srbija će pomagati svima na Kosmetu

Zubin Potok

Vulin: Srbija će pomagati svima na Kosmetu

Politika -
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju zjavio je u Zubinom Potoku da će država Srbija brinuti o svakom svom građaninu i da svako ko živi u pokrajini zaslužuje da mu se pomogne

ZUBIN POTOK - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zubinom Potoku da će država Srbija brinuti o svakom svom građaninu i da svako ko živi u pokrajini zaslužuje da mu se pomogne.

Vulin je u Zubinom Potoku, drugog dana posete severu pokrajine, uručio pomoć u prehrambenim namirnicama i garderobi Driti Lepović, koja je nedavno ostala udovica i živi sa dvoipogodišnjim sinom Aleksandrom.

Drita, koja je iz Albanije, a bila je udata za Vukadina Lepovića, živi u opštini Zubin potok već pet godina a od zime će živeti u delu kuće svog devera.

Vulin je istakao da je opština Zubin Potok već učinila veliki napor i da će kancelarija za KiM, takođe, učiniti sve što može da pomgne.

"Danas smo ovde da uručimo samo skromne poklone, ali ovo je samo znak da hoćemo da brinemo i ovo je samo početak. Ni ovo, niti bilo koja druga porodica, ne smeju da ostanu bez pažnje i brige svoje države", rekao je Vulin.

On je dodao da je to razlog zašto Priština ne želi da on bude na KiM, da, kako je rekao, "svet ne vidi da je nama potpuno svejedno koje ste vere ili nacije, da je nama bitno da ste čovek, da taj čovek ima problem i da mi moramo da ga rešimo".

Vulin je zatim obišao zemljoradničku zadrugu u Zubinom Potoku.

U Zubinom Potoku, gde je u izgradnji hladnjača kapaciteta 1.500 tona i sušare čija je dnevna proizvodnja pet tona šljive, direktor zemljoradničke zadruge Rade Utvić je rekao da su radnici zadruge izdvojili oko 200.000 evra za izgradnju i da su imali, takođe, pomoć u vidu nekih donacija.

Prema njegovim rečima, nakon završetka radova ukupna vrednost hladnjače i sušare biće milion evra i uposliće 50 radnika.

On je dodao da im je potrebno još oko 200.000 evra za opremu. Vulin je istakao da je izgradnja hladnjače dokaz da "ovde žive vredni ljudi, koji žele da stvaraju, a država je tu da im pomogne".

Nakon toga Vulin je obišao i Sportski centar u Zubinom Potoku.

Vulin je posetu severu pokrajine počeo juče iznenadnim i nenajavljenim dolaskom na zajedničku sednicu skupština četiri opštine sa severa Kosova koja je održana u Zvečanu.

Zbog njegove posete Zvečanu juče je na 48 sati suspendovan v.d. komandir policijske stanice u tom gradu Dejan Vidojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja