Nikolić: Kriminalce u zatvore, ljude u fabrike
Foto: KURIR

Poručio

Nikolić: Kriminalce u zatvore, ljude u fabrike

Politika -
Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole, rekao da postoji mnogo ugroženih područja i da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, jer ima gradova u kojima ne radi ni jedna fabrika, kao i suše koja je pogodila zemlju, ali da ipak veruje da će biti bolje

KURŠUMLIJA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Kuršumliji da će država prvo ulagati u ugrožena područja, jer Srbiji mora da bude bolje, da se završi posao koji je započet - kriminalce u zatvore, ljude u fabrike.

Nikolić je posle obilaska manastrira Svetog Nikole, rekao da postoji mnogo ugroženih područja i da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, jer ima gradova u kojima ne radi ni jedna fabrika, kao i suše koja je pogodila zemlju, ali da ipak veruje da će biti bolje.

"Sa punom verom, voljom i optimizmom, biće bolje iz dana u dan. Mora da bude bolje, kriminalce ćemo u zatvore, ljude u fabrike i da završimo posao koji smo započeli", kazao je Nikolić.

On je dodao i da između naroda i vlasti nema večne ljubavi i zamolio da građani vlast cene po rezultatima, odnosno da ukoliko rezultata ne bude, traže druge.

"Znam da teško živite, da živite bolje ne bi došlo do promene u Srbiji i znam da očekujete mnogo od svih nas i to moramo da vam vratimo. Srbija je nekako bila stala i malo smo vazduha dobili u pluća, jer su nam pomogli dobri ljudi iz drugih drzazva, ali mi ne želimo da živimo od pomoći, već od rada", kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je rekao da postoje zainteresovani investitori za ulaganja u Kuršumliju koja će ljudima u tom gradu omogućiti da rade, da izdržavaju svoje porodice i najvažnije od svega, kako je rekao, da se ne isele sa tog područja.

"Najvažnije je da Srbi žive ovde, znate koliko je razloga za to i ulagaćemo prvo u ova područja, područja koja su ugrožena", istakao je Nikolić.

Nikolić je objasnio da je posetom Kuršumliji započeo obilazak Srbije, posebno onih mesta koja su ugrožena, uz to obilazi svet, kako bi obnovio prekinute veze.

"Lako je otići u Knez Mihailovu u Beogradu, treba ovde doći. Vi sami znate u koliko gradova u Srbiji danas ne radi nijedna fabrika", rekao je Nikolić i dodao da kada zemlju pogodi suša kakva je ove godine zadesila Srbiju, može da se očekuje da će biti veoma teško.

Nikolić je obišao manastir Sveti Nikola u Kuršumliji, koji je jedan od najstarijih manastrina u Srbiji i najstarija zadužbina Stefana Nemanje.

Predsednik je razgovarao sa vladikom niškim Jovanom Purićem, a jedna od tema bila je i obnova manastira.

Manastir Sveti Nikola podigao je Stefan Nemanja u periodu između 1159. i 1166. godine i to je bio prvi prepisivački centar Srbije u doba Nemanjića.

Manastir je od 1979. godine pod zaštitom države, kao spomenik kulture od izuzetnog značaja.

Kasnije danas Nikolić će posetiti pogone fabrike "Prolom voda" i Prolom banju.

Dok ne damo Kosovo ne mogu da nam ga uzmu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je Kosovo sastavni deo Srbije, da će tako i ostati i poručio da to pitanje neki mogu da tretiraju drugačije, ali sve dok ne damo Kosovo, niko ne može da ga uzme.

Nikolić je, komentarišući uslove koje Srbija treba da ispuni na putu ka EU, a koje su preteklih dana izneli pojedini nemački zvaničnici, poručio da druge države, parlamenti i vlade mogu da iznose svoj stav, ali da Kosovo ostaje sastavni deo Srbije.

On je dodao da će u Srbiji svi koji predstavljaju građane morati da sednu i da se dogovore šta je ustvari naša politika i naš cilj.

"Kosovo je sastavni deo Srbije, tako je bilo, tako će i ostati. To drugi mogu da tretiraju drugačije, ali dokle mi ne damo Kosovo, ne mogu nikako da nam ga uzmu", naglasio je Nikolić,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track