MINISTARKA MIŠČEVIĆ: I demoratija i ekonomija važni za članstvo Srbije u Evropskoj uniji
Foto: Beta Amir Hamzagic

Evropski savet za inovacije

MINISTARKA MIŠČEVIĆ: I demoratija i ekonomija važni za članstvo Srbije u Evropskoj uniji

Politika -

Ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević izjavila je danas da su stabilne demokratske institucije jedan od kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji, koje su ujedno prvi i najvažniji element u tom procesu.

Miščević je, na otvaranju prvog Regionalnog „Info dana” Evropskog saveta za inovacije (EIC), na kome su startapovima predstavljene mogućnosti finansiranja i program „Akcelerator”, istakla da je drugi kriterijum ekonomski.

Tanja Miščević
foto: Beta Amir Hamzagic

Prema njenim rečima, ovaj kriterijum podrazumeva da zemlja koja želi da postane deo EU treba da dokaže da ima tržište koje je zasnovano na pravilima konkurentnosti i kompetentnosti, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ministarka je ukazala na značaj evropskih integracija za prosperitet Srbije, dodavši da Srbija sa Delegacijom EU radi na uspostavljanju dobrog partnerstva.

Tanja Miščević
foto: Beta Amir Hamzagic

"Кada smo danas diskutovali o potencijalima koje EIC omogućava istraživačima, inovatorima i manjim kompanijama, u stvari smo pričali o pripremi Srbije da postane punopravni član EU", rekla je Miščević, Navela je da će Srbija težiti da uspostavi i srpski inovacioni fond.

Događaj je organizovala Privredna komora Srbije, u saradnji sa EIC i EISMEA i uz podršku konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva iz Jugoistočne Evrope.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track