PRVI USKRS U ULOZI DEDE! Obradović: Ovo je oduvek jedan od najznačajnijih praznika u našoj porodici, ali ovog puta je baš poseban
Foto: Privatna Arhiva

kako političari obeležavaju praznik

PRVI USKRS U ULOZI DEDE! Obradović: Ovo je oduvek jedan od najznačajnijih praznika u našoj porodici, ali ovog puta je baš poseban

Politika -

Kao veliki tradicionalista, lider Dveri Boško Obradović će za uskršnje praznike poštovati sve običaje koje poznaje od dečačkih dana.

- Proslava Vaskrsa, uz krsnu slavu i Božić, jedan je od najznačajnijih praznika u našoj porodici. Od kada pamtim sebe kao dete, sabirali smo se uvek u našem rodnom selu Vranićima iznad Čačka, gde smo u širem porodičnom okruženju od Velikog petka do Vaskrsa obavljali sve vaskršnje običaje: farbanje jaja, pečenica, praznična trpeza... To je bila prilika za okupljanje nas unučadi s roditeljima oko voljene babe i dede, koji su, nažalost, u međuvremenu preminuli - ispričao nam je Obradović.

On objašnjava da je u njegovoj familiji ostala veza s porodičnim korenima:

- Sada mi tamo vodimo našu decu. Drugi deo vaskršnjeg praznika rezervisan je za odlazak u tazbinu, kod supruginih roditelja u dragačevsko selo Markovica podno Lučana, gde je takođe uvek najlepša i najradosnija porodična atmosfera. Zaista imam divnog tasta i taštu koji se retko sreću. Ovogodišnji Vaskrs je poseban zato što će ga prvi put s nama proslaviti novi članovi naše porodice: ćerka moga brata i naš prvi unuk, što znači da smo, verovali ili ne, moja supruga i ja postali baba i deda.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track