MINISTAR PROSVETE BRANKO RUŽIĆ: Na porodičnom okupljanju su i deca mog brata koja žive u Australiji, pa nam je još lepše
Foto: Ana Paunković

kako političari obeležavaju praznik

MINISTAR PROSVETE BRANKO RUŽIĆ: Na porodičnom okupljanju su i deca mog brata koja žive u Australiji, pa nam je još lepše

Politika -

Ministar prosvete Branko Ružić ima poseban Uskrs ove godine jer je na porodičnom okupljanju i važan deo familije koji živi u dalekoj Australiji.

- S porodicom sam uvek za vaskršnje praznike, a ove godine će nam se pridružiti i deca mog brata koja žive u Australiji, pa će nam biti još lepše i sadržajnije. Tradicionalno, farbanjem se bave moja supruga Ana i ćerka Elena, mada se i ja nekad umešam. Isprobavaju uvek neku novu tehniku farbanja, ali uvek insistiram na crvenoj boji kao simbolu radosti i vaskrsenja, ali svakako jaja svake godine budu jako lepa - ispričao nam je Ružić.

On kaže da ga Uskrs podseti i na najdraže uspomene kada su deca umela da mu podvale drveno jaje:

- Ma koliko, kao i svako dete, voleo prazničnu atmosferu i radovao se raznim kulinarskim umećima moje majke, kao i to što smo uvek bili zajedno u dobrom raspoloženju, ipak su mi najslađe uspomene kad su naša deca, dok su bila mala, pokušavala da nas, sa šeretskim osmehom, prevare nekim drvenim jajetom i pobede u tucanju jaja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja