NELJUDSKI! KORISTE TRAGEDIJU I BOL GRAĐANA DA NAPADNU VLAST: Opozicija širi laži o vanrednom stanju, pozivaju na ulicu...
Foto: Nemanja Nikolić, Beta Emil Vas, Beta Amir Hamzagic, Beta Milan Obradovic

pokazali pravo lice

NELJUDSKI! KORISTE TRAGEDIJU I BOL GRAĐANA DA NAPADNU VLAST: Opozicija širi laži o vanrednom stanju, pozivaju na ulicu...

Politika -

Opozicija je, u danima bola za celu Srbiju, pokazala svoje neljudsko lice!

Dok Srbija tuguje zbog žrtava nezapamćene tragedije u školi na Vračaru i u Mladenovcu, pojedini političari su iskoristili priliku da napadnu vlast. U tome nisu birali sredstva, pa su se, bez imalo srama, služili lažima o uvođenju vanrednog stanja, najavljivali su ulične mitinge, predsednika Aleksandra Vučića nazivaju diktatorom...

Opozicionare očigledno zanima samo jurenje jeftinih političkih poena, kao da ne haju za to što je najveći deo građana skhan bolom i mislima sa porodicama stradalih... I povrh svega, svoju prljavu kampanju su pokrenuli u danima dok su na snazi dani žalosti. Korišćenje ovako velike tragedije u političke svrhe dosad nije viđeno.

Najaktivniji u ovome su bili funcioneri Narodne stranke Vuka Jeremića. Najpre je Stefan Jovanović, generalni sekretar i portparol Narodne stranke, objavio da država uvodi vanredno stanje.

Stefan Jovanović
foto: Printscreen/Twitter

- Pripremaju nam vanredno stanje! To ima za cilj da spreči da se bes naroda prelije na ulice - objavio je on na svom Tviter nalogu.

Haos priziva i Siniša Kovačević, poslanik Jeremićeve stranke.

Komemoracija, Tanasije Uzunović, Siniša Kovačević
foto: Zorana Jevtić

- 1. Odmah zakazati Skupštinu 2. Ostavka cele Vlade 3. Tehnička vlada orocena na godinu dana da pripremi demokratske izbore. 4. Smena svih clanova REM. 5. Oduzimanje nacionalnih frekvencija 6. Zabrana stampanih medija koji afirmisu primitivizam 5.Oročiti na pet dana. 6.Ulica - napisao je Kovačević na tviteru.

Podršku Kovačeviću odmah je dala potpredsednica DS Tatjana Manojlović, dok je njen stranački kolega Srđan Milivojević na mrežama širio neistine o uvođenju vanrednog stanja.

- Posrnuli režim Aleksandra Vučića koji je Srbiju gurnuo u nasilje neverovatnih razmera, očigledno planira da uvede vanredno stanje. Masovni ubica se proglašava teroristom! - napisao je on na svom Tviter nalogu.

Deo prljave i neljudske kampanje na društvenim mrežama je i advokat Čedomir Stojković, koji je inače poznat po radiklanim stavovima. On je - nakon što je Vučić najavio oštar odgovor na oružano nasilje, te donošenje hitnih mera i strogih kaznih - otišao toliko daleko da je predsednika optužio da je diktator.

Vojislav Šešelj, Čedomir Stojković
foto: Printskrin/Studio B

Stojković je na tviteru za izjavu da ubica neće videti belog dana i da iz zatvora izaći neće kazao da je to izjava diktatora koji "preti presijom i otima nadležnosti drugim organima".

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je jutros demantovao tvrdnje da će Srbija uvoditi vanredno stanje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track