AMBASADOR BOCAN-HARČENKO: Izražavam najdublje saučešće zbog tragedije koja je zadesila Srbiju, Rusija je uvek uz srpski narod
Foto: Kurir televizija

povodom tragičnih događaja u Srbiji

AMBASADOR BOCAN-HARČENKO: Izražavam najdublje saučešće zbog tragedije koja je zadesila Srbiju, Rusija je uvek uz srpski narod

Politika -

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas saučešće povodom tragičnih događaja u beogradskoj školi i u okolini Mladenovca.

"Želim da izrazim najdublje saučešće zbog tragedije koja je zadesila Srbiju. Rusija je, kao i uvek, uz srpski narod", rekao je Bocan-Harčenko gostujući na TV Prva.

Govoreći o slučajevima na Vračaru i Mladenovcu, on je izneo mišljenje da su, između ostalog, "posledica velikih poremećaja u svetu, nametanja tuđih vrednosti i izopačenog viđenja realnosti".

U Rusiji je bilo rigoroznih mera za suzbijanje nasilja, rekao je Bocan-Harčenko, ističući značaj jačanja bezbednosti u školama, ali i "povratka pravoslavnim vrednostima".

Govoreći o Kosovu, Bocan-Harčenko je rekao da je regulisanje situacije moguće samo na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a povodom dijaloga Beograda i Prištine da se pokazalo da nema želje Zapada za formiranje Zajednice srpskih opština.

Povodom najvljene parade za Dan pobede u Rusiji, ambasador je rekao da je ta proslava izraz ponosa i podrške vojsci, a da nije izraz zastrašivanja, kako se čuje u nekim tumačenjima na Zapadu.

Na pitanja oko rata u Ukrajini i da li treba strahovati od rata Rusije i SAD, Bocan-Harčenko je rekao da Moskva radi sve da ne dođe do sukoba, da je uzdržana, kao i da Kijev provocira.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja