"OD SRBIJE SE PRAVI KORIDA ZA RAT SVIH PROTIV SVIH" Obradović: Unutrašnje podele su jedan od najvećih bezbednosnih izazova
Foto: Kurir TV, Printscreen

kurur tv

"OD SRBIJE SE PRAVI KORIDA ZA RAT SVIH PROTIV SVIH" Obradović: Unutrašnje podele su jedan od najvećih bezbednosnih izazova

Politika -

Poslanici su na jučerašnjoj sednici Narodne skupštine razmatrali Izveštaj o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada Srbije.

Nastavak sednice je danas od 10 sati. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da od danas startuje platforma "Čuvam te" za prijavljivanje nasilja u školama. Ona je rekla da je 12.368 policijskih službenika angažovano u 1.832 škole, kako državne tako i privatnie,kao i da je pojačana bezbednost na javnim mestima.

A gde je u ovom trenutku Srbija? Od protesta do izbora, preko društvenih mreža do mostova? Šta je sve laž,a gde je istina? Ko se za šta bori i šta se sve krije iza paravana, a pod plaštom i okriljem demokratije i prava svakog od nas? Ko zloupotrebljava najveće tragedije koje su pogodile našu zemlju u novijoj istoriji?

O svemu tome govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizaciju i Darko Obradović, Centar za stratešku analizu.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Nacionalna bezbednost ne poznaje partijaska opredeljenja. Deca koja su stradala njih niko nije pitao za koju su partiju. Sada se sve to pokušava vezati za borbu oni ili mi i od Srbije se stvara nekakva korida za rat svih protiv svih. Savremene demokratije kao jedan od najvećih bezbednostih izazova percipiraju unutrašnje podele - rekoa je obradović i dodao:

- U Americi se uveliko govori o podelama koje su nadpartijske kao velikoj opasnosti. Ovde se pokušava od jednog bezbednosnog pitanja napraviti politička platforma za destabilizaciju zemlje bez plana za dan posle. Ako vidite šta je premijerka izjavila svako bi trebalo da je zadovoljan. Pojačana je bezbednosna kontrola onoliko koliko je to moguće. Ne možete imati kompletan nadzor. Ako vi kažete hoćemo smenu, ja nisam čuo da je neko tražio smenu Tajipa Erdogana zbog zemljotresa u Turskoj ili Bila Klintona zbog masakra koji su se za vreme njegovog mandata događali u Americi.

Miletić se saglasio i ocenio da se u Srbiji skreće pažanja sa suštinskih pitanja.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Umesto da smo se skupili u ovim tragičnim trenucma da katarzično kao društvo delujemo, očigledno neko deluje shodno svojim ličnim, čak ne ni partijskim interesima. Nigde u svetu nije dozvoljeno da vi blokirate autoput. Govorim koliko je puno neodgovornosti i sebičluka u mnogima koji se na ovaj način odnose prema interesima svoje otadžbine. Ona je jedna i ako njoj bude gore vama neće biti bolje. Neće biti nikome bolje osim profiterima - rekao je Miletić i dodao:

- Kažu hoćemo da smenimo ministra policije i šefa BIE jer su oni krivi. U ovim situacijama ja vidim jedno odgovorno i ozbiljno delovanje i naših službi i ministarstva. Imamo koncetrisano delovanje na Srbe na Kosovu i Metohiji, dok se s druge strane pišu izveštaji kako tamo sve cveta. Imate jedno skretanje sa suštine, a to je slabljenje Srbije. Sad se skreće fokus sa važnih pitanja i umesto da narod interesuje kako da odbranimo Kosovo i Metohiju sada ljudi gledaju kako da dođu do kuće, jer su putevi blokirani. Govorim o jednom ozbiljnom napadu na državu Srbiju.

03:21

OD SRBIJE SE PRAVI KORIDA ZA RAT SVIH PROTIV SVIH! Obradović: Unutrašnje podele su jedan od najvećih bezbedonosnih izazova

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track