"SPROVOĐENJE SPORAZUMA NAJBOLJI NAČIN ZA SMIRIVANJE TENZIJA" Američki senator Kris Marfi poslao jaku poruku prilikom posete Srbiji
Foto: Nenad Kostić

kurir TV

"SPROVOĐENJE SPORAZUMA NAJBOLJI NAČIN ZA SMIRIVANJE TENZIJA" Američki senator Kris Marfi poslao jaku poruku prilikom posete Srbiji

Politika -

U Beogradu borave američki demokratski senator Konektikata Kris Marfi i senator Mičigena Geri Piters i u okviru svoje regionalne turneje sastali su se i sa srpskim zvaničnicima.

U razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, teme su bile saradnja dve zemlje, pitanje Kosova, ali i dva masovna ubistva koja su se početkom maja dogodila u Srbiji.

Senator je prokomentarisao i to što su danas 3 Albanca preuzela dužnosti na severu KiM-a. Najbrži način da se reše tenzije, kako ističe senator Konektikata Kris Marfi, jeste da i Srbija i takozvano Kosovo sprovedu sporazuma koji je već odavno postignut.

00:25

SPROVOĐENJE SPORAZUMA NAJBOLJI NAČIN ZA SMIRIVANJE TENZIJA Američki senator Kris Marfi poslao jaku poruku prilikom posete Srbiji

Dodao je i da je ključna stavka uspostavljanje Zajednice Srpskih Opština kako bi se smanjile tenzije i napetost.

- Ja se nadam da se može naći rešenje koje će dovesti do izbora gde svi učestvuju i da se svačiji glas čuje. Smatram da je sprovođenje sporazuma najbrži način kako bi se tenzije rešile - rekao je Marfi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track