TRI PUTA BIRAN ZA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA, ZALJUBLJENIK U SPORT I RIBOLOV: Ovo je Miloš Vučević, naslednik Vučića na čelu SNS
Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

biografija

TRI PUTA BIRAN ZA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA, ZALJUBLJENIK U SPORT I RIBOLOV: Ovo je Miloš Vučević, naslednik Vučića na čelu SNS

Politika -

Miloš Vučević, ministar odbrane, na predlog dosadašnjeg predsednika SNS Aleksandra Vučića na današnoj izbornoj Skupštini u Kragujevcu, izabran je za novog lidera te partije.

Vučević je rođen 1974. godine u Novom Sadu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u tom gradu 1999. godine, sa prosečnom ocenom 8,84. Po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane.

Miloš Vučević
foto: Printscreen/Instagram

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom.Đ'e8Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora 2016. godine, u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine treći put je izabran za gradonačelnika, što se dogodilo prvi put u istoriji grada. Potpredsednik Srpske napredne stranke postaje 2021. godine, a prošle godine postao je ministar odbrane.

Vučević je dobitnik više priznanja, među kojima i povelje počasnog senatora Senata privrede Srbije 2014. godine. Iste godine dobija i nagradu "Kapetan Miša Anastasijević", koja mu je uručena kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Dve godine kasnije, 2016. godine, te vrednosti su potvrđene i proglašenjem Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021.

Dobitnik je priznanja "Bela golubica" u okviru programa "Tesla Global foruma". Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske, kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života, a u 2022. godini dobio je najveće priznanje Srpske pravoslavne crkve - Orden Svetog Save drugog stepena.

Pasionirani je ljubitelj fudbala i sporta. Slobodne trenutke najviše voli da provodi u prirodi, u ribolovu. Govori engleski jezik. Oženjen je Majom, otac Mihaila i Danila.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track