PREDSEDNIK SRBIJE NA SAMITU EVROPSKE POLITIČKE ZAJEDNICE U KIŠINJEVU: Vučić u četvrtak sa Makronom, Šolcom...
Foto: Beta Milos Miskov

PREDSEDNIK SRBIJE NA SAMITU EVROPSKE POLITIČKE ZAJEDNICE U KIŠINJEVU: Vučić u četvrtak sa Makronom, Šolcom...

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće u četvrtak na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u Kišinjevu, potvrđeno je večeras iz njegovog kabineta.

On će tokom Samita u moldavskoj prestonici učestvovati i na Okruglom stolu evropskih lidera o energetici i povezivanju, a planiran je i niz susreta sa zvaničnicima među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc, savezni kancelar Republike Austrije Karl Nehamer, predsednik Vlade Republike Češke Petr Fijala i predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

Predsednik Srbije sastaće se i sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đozepom Boreljom, saopšteno je Vučićevog kabineta.

Predsednik Francuske Emanuel Makron najavio je da će u četvrtak, 1. juna, zajedno sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom razgovarati sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, objavio je ranije danas Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

Makron je ovu vest saopštio tokom govora na konferenciji GLOBSEC održanoj u Bratislavi, navodi RSE.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track