Moćnici spremaju napad na Vučića!

Kurir ekskluzivno saznaje

Moćnici spremaju napad na Vučića!

Politika -
Pojedini tajkuni i korumpirani političari koji su se našli na udaru u borbi protiv korupcije neće štedeti ni vreme ni novac kako bi sprečili vicepremijera da ih uhapsi i ugrozi njihov biznis

BEOGRAD - Pritisak.Biznismeni koji su učestvovali u brojnim aferama i korumpirani političari napravili su nedavno dogovor da zajedinčkim snagama krenu u napad na prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića, saznaje Kurir od dobro obaveštenih izvora. Oni su krenuli na Vučića jer je pokrenuo borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, tačnije mnoge istrage koje vode do tih ljudi. Naš izvor iz Vlade kaže da se Vučić poverio svojim najbližim saradnicima da će borba u koju je ušao biti teška, jer očekuje da krenu napadi moćnika. On im je poručio da neće odustati „i ako mu kožu ogule s leđa“.- Reč je o veoma opasnim ljudima koji ne štede ni vreme ni novac kako bi sprečili Vučića u nameri da ih uhapsi, čime bi ostali i bez imovine i bez biznisa koji im je donosio stotine miliona evra - kaže naš izvor i dodaje da su u prvom naletu spremili medijski udar na Vučića, a da imaju razrađen plan i ako to ne uspe. Prema njegovim rečima, Vučić je toga svestan, ali i odlučan u nameri da se s njima uhvati u koštac.Da se tako nešto uveliko sprema, potvrdio je i sam vicepremijer. On je rekao da očekuje da se će na njega i SNS intenzivirati napadi od onih kojima ne odgovara obračun s korupcijom.- Očekujem još žešće napade i ne mislim da će se skoro završiti, jer malo kome odgovara da se konačno neke stvari u Srbiji otvore - rekao je Vučić i poručio da će istrajati u obračunu s korupcijom i da, bez obzira na to kako će proći pojedinačni akteri te borbe, niko neće moći da pobedi državu Srbiju.

Datum pregovora do junaVučić je rekao da očekuje da Srbija dobije datum početka pregovora sa EU na proleće, odnosno do juna sledeće godine. On je kazao i da je sadašnja vlada dužna da sprovede ono što je potpisano u dijalogu s Prištinom dok god su ta rešenja u skladu sa Ustavom Srbije.- Neko se ponašao toliko neodgovorno da je samo želeo da dobije izbore i zato je potpisivao sve što je stigao. Onda je rekao da diže ruke kako bi neko iza njega obavio prljav posao - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track