DETALJI ŽIVOTA MARKA MILOŠEVIĆA U RUSIJI: Stanovao kod bogatašice u elitnom delu Moskve, razvio biznis, podaci o parkingu ga odali
Foto: screenshot Twitter

Nepoznato

DETALJI ŽIVOTA MARKA MILOŠEVIĆA U RUSIJI: Stanovao kod bogatašice u elitnom delu Moskve, razvio biznis, podaci o parkingu ga odali

Politika -

Fotografija Marka Miloševića, sina bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana, napravljena u Moskvi na predstavljanju spomenika Slobodanu Miloševiću, privukla je veliku pažnju javnosti.

O Marku se već dugo zna veoma malo, a najnovija fotografija pokazuje da je vidno ostario i osedeo i jako malo liči na mladića kakvog pamti Srbija iz devedesetih godina prošlog veka.

Marko Milošević
foto: screenshot Twitter

Marko je državljanin Ruske Federacije barem od 2014. godine, kada mu je izdat važeći ruski pasoš. I dalje je ostao veran svojoj velikoj ljubavi - automobilima i motorima. Kako tvrde oni koji ga poznaju, a svojevremeno je preneo Blic, poseduje motore "Harli-Dejvidson" i "hondu CBR600F", a u garaži ima i automobile "audi A42 i "micubiši lanser".

Milošević je u Moskvi najpre živeo u blizini stanice metroa "Prospekt Mira". Stan je u to vreme pripadao Irini Baglaj, bogatoj ćerki bivšeg predsednika ruskog Ustavnog suda Marata Baglaja. Ona poseduje i nekretnine u elitnom vikend naselju, a njegovu vezu s Irinom potvrđuju i podaci o parkingu u prestonici: mobilnim telefonom platio je parking za audi koji je u Irininom vlasništvu.

Marko i Slobodan Milošević
Marko i Slobodan Miloševićfoto: Profimedia

Marko je, kako su pisali mediji svojevremeno, bio suvlasnik Polar doo. On je od 2015. do kraja 2019. godine imao 50 odsto udela u ovoj kompaniji, koja trguje sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima, a godišnji promet je relativno mali - oko 135.000 evra.

Miloševićev poslovni partner je Igor Tarasenko, koji preko svoje druge firme zarađuje na javnim nabavkama. Njegova firma "Trade Motors doo" pruža usluge održavanja vozila preduzećima u gradskom okrugu Odincovo. Prihod ovog posla je već značajniji - više od četiri miliona evra godišnje.

01:42

Podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću u Moskvi

Ruski mediji su našli vezu i između Miloševića i rođaka bivšeg generala ruskog MUP-a. Baza podataka saobraćajne policije sadrži podatke o još jednoj adresi sina bivšeg jugoslovenskog predsednika - u kući u Rjabinovoj ulici u prestoničkom selu Maruškino.

Prema izvodu iz Jedinstvenog državnog registra pravnih lica, kuća je već 15 godina u vlasništvu Andreja Aleksandroviča Pikulika. On je sin zamenika šefa kabineta Računske komore Ruske Federacije, general-majora unutrašnje službe Aleksandra Pikulika, koji je poginuo u nesreći.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja