PREDSEDNIK VUČIĆ NA PRIJEMU U AMBASADI SAD POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: Srbima na KiM uskraćena neotuđiva prava
Foto: Nenad Kostić

čestitka i podsećanje na deklaraciju

PREDSEDNIK VUČIĆ NA PRIJEMU U AMBASADI SAD POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: Srbima na KiM uskraćena neotuđiva prava

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u rezidenciju ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila prijemu povodom Dan nezavisnosti, 4. jul.

"Čestitao sam ambasadi SAD Dan nezavisnosti i istakao da je to pravi povod da se svi podsetimo univerzalnih vrednosti utkanih u Deklaraciju o nezavisnosti, a koje se odnose na jednakost svih ljudi i njihova neotuđiva prava na život i slobodu.

1 / 11 Foto: Nenad Kostić

Upravo ta prava danas su uskraćena našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, te sam i ovu priliku iskoristio da zamolim SAD da založe svoj nesumnjivi autoritet kako bi se našem narodu na KiM omogućio dostojan i miran život. Srbija ostaje posvećena miru, kao i jačanju partnerstva sa SAD, uverena da će naše staro, istorijsko savezništvo dobiti novi zamah u godinama koje dolaze", naveo je predsednik Vučić u objavi na Instagramu.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

Prijemu su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Tomislav Momirović, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić...

00:16

Govor ambasadora Hila na obeležavanju Dana nezavisnosti SAD

Među zvanicama su se našli i predsednik Adrija medija grupe Igor Žeželj, menadžer za odnose sa javnošću Irena Petrović, direktorka za komunikacije Ruža Veljović, glavni urednik Kurira Aleksandar Đondović, voditeljke Kurir televizije Jelena Pejović i Silvija Slamnig, glavna urednica portala Mondo Bojana Zimonjić...

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Brojne zvanice iz različitih sfera javnog života Srbije okupile su se u rezidenciji. Ambasador Kristofer Hil sa suprugom Džuli, zamenik ambasadora Džon Ginkel sa suprugom i vojni ataše sa suprugom primaju čestitke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track