KRIMI-ŠEMA MILA I ZVICERA: Milatović o vezi Đukanovića i vođe kavačkog klana! Evo šta je rekao predsednik Crne Gore i ŠTA SLEDI!
Foto: EPA Boris Pejović, Printscreen Libertas

ko je na potezu

KRIMI-ŠEMA MILA I ZVICERA: Milatović o vezi Đukanovića i vođe kavačkog klana! Evo šta je rekao predsednik Crne Gore i ŠTA SLEDI!

Politika -

Bivši predsednik Crne Gore pominje se u prepisci na Skaju uhapšenog crnogorskog bezbednjaka Petra Lazovića, koji se hvalio da je Milu svaki mesec na ruke nošeno po 300.000 evra od šverca cigareta

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović navodno je sarađivao s kriminalnim klanom Radoja Zvicera, od kojeg je svakog meseca dobijao 300.000 evra na ruke od šverca cigareta, pokazuju otkriveni razgovori sa aplikacije Skaj. Dok nadležni traže hitno utvrđivanje činjenica, sagovornici Kurira poručuju da ova informacija nikoga nije iznenadila, ali da iznenađuje nereagovanje tužilaštva.

Naime, prema pisanju crnogorskih medija, uhapšeni crnogorski bezbednjak Petar Lazović hvalio se navodno Radoju Zviceru, šefu kavačkog kriminalnog klana, oduzimanjem cigareta, pominjući i tadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog savetnika Milana Roćena.

"Rade" 30 godina

Milo Đukanović
foto: Printscreen/Pink

- Ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke - napisao je Lazović Zviceru tokom prepiske na Skaju, kako navodi RTCG.

- Nemoj kazati da Milu nosimo pare, Milu Đukanoviću lično na svakih mesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko - piše u poruci koju prenose crnogorski mediji.

Odmah je stigla oštra reakcija aktuelnog crnogorskog predsednika Jakova Milatovića, koji je poručio da očekuje odgovor tužilaštva u ispitivanju navoda vezanih za prepiske na Skaju u kojima je uhapšeni službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) pisao šefu kavačkog kriminalnog klana o isplatama novca na ruke bivšem šefu države.

Jakov MIlatović
foto: Printscreen YT

- Prethodno kreirana realnost Crne Gore, kao države stavljene u funkciju

organizovanih kriminalnih grupa, mora se menjati u cilju naše evropske budućnosti. Očekujem odlučan i neselektivan odgovor tužilaštva u ispitivanju navoda koje saznajemo iz medija - napisao je Milatović na svom Tviter nalogu.

Politikolog Vladislav Dajković za Kurir kaže da niko u Crnoj Gori nije bio iznenađen kad su se pojavile ove informacije jer je, kako kaže, to godinama javna tajna.

- Đukanović decenijama unazad svu svoju politiku temelji na švercu cigareta, na progonu političkih neistomišljenika, na, bogami, i ponekim ubistvima novinara koji su istraživali njegov šverc cigareta. Međutim, ono što zaista iznenađuje jeste ćutanje glavnog specijalnog tužioca i Specijalnog državnog tužilaštva, koji su vrlo revnosni i ažurni kada su u pitanju bili pojedini opozicionari koji su se pojavljivali na aplikaciji Skaj da ih odmah liše slobode, dok, s druge strane, iako svi vidimo informaciju da je Đukanović faktički uzimao 300.000 evra nedeljno, niko ga još uvek nije pozvao na saslušanje. To govori da je Crna Gora i dalje zarobljena zemlja i da se i dalje nismo oslobodili - naglasio je Dajković za naš list.

Vladislav Dajković
foto: Kurir TV

Borba protiv mafije

Politikolog Vladimir Pavićević za Kurir kaže da je jedno od obeležja ove post-Milove epohe u Crnoj Gori posvećena borba protiv mafije.

- Tu borbu pozdravlja ogromni broj građana i građani su posebno zainteresovani da se do u detalj sazna moguća uloga Đukanovića u mafijaškim poslovima. Građani pozdravljaju i rad nezavisnog i reformisanog tužilaštva, koje radi punom parom. Sada su se pojavile nove informacije iz Skaj komunikacija lica koja su bezbednosno interesantna i jedna od ključnih tema u mnjenju je u kojoj meri te komunikacije vode direktno do Mila. Moguće je da se neće predugo čekati na odgovore oko tih dilema - kazao je.

Vladimir Pavićević
foto: Kurir tv

Podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo tereti Lazovića da je kao službenik ANB, privremeno raspoređen u policijski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, radio za kavački klan, koji navodno predvodi Radoje Zvicer. Tužilaštvo je početkom januara podiglo optužnicu protiv njega, odbeglog policajca Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Tvrdi da mu smeštaju

Đukanović: Tužilaštvo da raskrinka ovaj spin

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović reagovao je na objavljenu prepisku sa Skaja u kojoj se i on pominje, ističući da odbacuje "još jednu u nizu konstrukcija kojima se pokušava izvršiti konačan obračun" sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i sa njim. On je pozvao nadležne državne organe da preduzmu sve istražne radnje i ustanove istinu. - Na dispoziciji sam tužilaštvu da se i ovaj spin raskrinka kao i mnoštvo drugih tokom mog dugog političkog veka - napisao je Đukanović na Tviteru.

Ivana Žigić/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja