ALEKSIĆ POTVRDIO DA BI U JEREMIĆEVU FOTELJU: Kandidovaću se za lidera Narodne stranke ako odbori to od mene traže
Foto: Beta/Milan Obradović, Nemanja Nikolić

borba za tron

ALEKSIĆ POTVRDIO DA BI U JEREMIĆEVU FOTELJU: Kandidovaću se za lidera Narodne stranke ako odbori to od mene traže

Politika -

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, potvrdio je otkriće Kurira da namerava da preuzme čelo partije od Vuka Jeremića!

Kako je rekao, kandidovaće se za predsednika ove partije ukoliko odbori iz Srbije budu to od njega tražili.

- Videćemo, imamo redovnu skupštinu 22. oktobra. Kandidovaću se za predsednika Narodne stranke ukoliko odbori iz Srbije budu to od mene tražili - rekao je Aleksić u "Utisku nedelje".

U Narodnoj stranci, inače, poslednjih nedelja vlada totalno rasulo. A vrhunac drame u toj partiji, u kojoj je na delu borba za prevlast između Jeremića, koga podržava "starija garda", i Aleksića, uz koga su mlađi članovi, bilo je to što je aktuelni šef partije, navodno, zamenio brave u stranačkoj centrali, a čak i sklonio partijski pečat.

- Tamo je zaista opšte rasulo i Aleksićeva struja ozbiljno priprema puč. Jeremić je zasad svoju smenu uspeo da prolongira bar za mesec, pomerio je izbornu skupštinu za 22. oktobar, a većina odbora koja je uz Aleksića tražila je da to bude ranije. Jeremić zasad ima većinu u predsedništvu i uz njega su Sanda Rašković Ivić i Siniša Kovačević, ali kad je reč o gradskim odborima, tu prednjači Aleksić. Jeremić je svestan da može doći do njegove smene, otud i ono pismo koje je poslao članovima posle sednice Glavnog odbora, u kojem je i indirektno priznao da postoje struje i neslaganja - ispričao je prošle nedelje izvor Kurira.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track