"GOSPODINE PREDSEDNIČE, DRAGI MOJ ALEKSANDRE" Makron čestitao na izboru Beograda za domaćina Specijalizovane izložbe EXPO 2027.
Arhivska fotografija, Foto: Pres Sluzba Predsednika Srbije

Specijalizovana izložba EXPO 2027

"GOSPODINE PREDSEDNIČE, DRAGI MOJ ALEKSANDRE" Makron čestitao na izboru Beograda za domaćina Specijalizovane izložbe EXPO 2027.

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo čestitku predsednika Francuske Emanuela Makrona povodom izbora Srbije za domaćina Specijalizovane izložbe EXPO 2027.

Kako je navela Pres služba predsednika, Makron je predsedniku Vučiću uputio najsrdačnije čestitke.

"Gospodine predsedniče, dragi moj Aleksandre, upućujem Vam svoje nasrdačnije čestitke, kao i čitavoj Srbiji, povodom izbora Beograda za grad koji će biti domaćin Specijalizovanoj izložbi 2027, koja će biti održana od 15. maja do 15. avgusta 2027. Ovaj izbor predstavlja priznanje kvalitetu projekta kojim se Srbija predstavila na temu "Igrajmo za čovečanstvo – Sport i muzika za sve". Održavanje ovog velikog događaja u Beogradu će ojačati međunarodni ugled i uticaj glavnog grada Srbije", naveo je Makron u pismu.

Kako je dodao, Francuska, kao zemlja učesnica, namerava da aktivno, sa svoje strane, da svoj doprinos uspehu Specijalizovane izložbe 2027".

"Molim Vas da primite, gospodine predsedniče, izraze mog veoma dubokog poštovanja. Prijateljski, do skorog viđenja“, navodi se u pismu čestitki francuskog predsednika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja