PREDSEDNIK O EXPO 2027: Fantastična vest za građane, pobedili smo! Ovim gradimo budućnost Srbije, od sutra krećemo u velike radove
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

posle 32 godine doneta odluka za jugoistočnu evropu

PREDSEDNIK O EXPO 2027: Fantastična vest za građane, pobedili smo! Ovim gradimo budućnost Srbije, od sutra krećemo u velike radove

Politika -

BEOGRAD - Ovo je velika vest, fantastična vest za građane Srbije, pobedili smo! Neverovatna prilika za promociju naše zemlje i sad moramo da zavrnemo rukave i da radimo... Ogroman uspeh, već od sutra krećemo u velike radove kod Nacionalnog stadiona, na području Surčina! Ovim gradimo budućnost Srbije - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne skrivajući uzbuđenje zbog vesti iz Pariza da je Beograd upravo postao domaćin prestižne Svetske izložbe EXPO 2027.

Predsednik je naglasio da je pred nama veliki posao jer će na Expo u Beograd doći skoro 100 zemalja učesnica i očekuje se višemilionska poseta turista iz čitavog sveta za koje će nam biti potrebni ogromni smeštajni kapaciteti.

- Neke zemlje regiona nedvosmisleno su glasale za Srbiju, čak i one za koje ne biste ni pomislili - rekao je Vučić dodavši da "eto šta sad znači obilaženje karipskih i mnogih drugih zemalja kojem su se mnogi čudili".

- Pobedili smo Španiju, dva grada u SAD... Iskreno ja sam se nadao da uđemo u najuži krug, misleći da će u tom poslednjem preglasavanju da pobedi Španija, Malaga, ali pobedila je Srbija... Posle 32 godine doneta je odluka da domaćin bude iz jugoistočne Evrope... - kazao je Vučić dodajući da je ovo velika vest ne samo za Beograd i Srbiju nego i za čitav region. On se zahvalio i državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu na čestitkama.

- Neke zemlje regiona nedvosmisleno su glasale za Srbiju, beskrajno sam zahvalan svima koji su glasali za nas i na azijskom i na afričkom kontinentu i onima širom sveta.... Ovo će biti još jedan veliki ogroman ekonomski korak napred, samo godinu dana posle toga mi otvaramo liniju metroa.... sada moramo raditi mnogo više da bismo mogli da opravdamo poverenje celog sveta - kazao je predsednik dodavši da će surčinski kraj procvetati i šta to sve znači za promociju naše zemlje u svetu, za našu ekonomiju, za beogradski aerodrom!

- Samo da sačuvamo mir - dodao je Vučić.

"Neverovatna prilika za promociju naše zemlje, a sad moramo da zavrnemo rukave"

Povodom odluke koja je stigla iz Pariza, predsednik je na zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije napisao i sledeće:

"Fantastična vest za građane Srbije i ogroman uspeh za našu zemlju u ovim ne lakim danima. Zahvalan sam svima koji su glasali za nas, svim našim prijateljima širom sveta. Ovo će biti ogroman doprinos rastu Srbije u narednim godinama i veliki korak napred. Sada moramo da radimo još više nego pre, kako bismo mogli da opravdamo poverenje koje smo dobili od celog sveta i da pokažemo da možemo da budemo najuspešniji domaćini. Ovo je ujedno i neverovatna prilika za promociju naše zemlje, a sad moramo da zavrnemo rukave, da radimo i gradimo budućnost Srbije. Srbija je pobedila i pobediće!"

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja